Persoonlijk

Bespaar praat | Je boodschappen ophalen bij Jumbo

Toen ik onlangs een blogpost schreef over het doen van online boodschappen kreeg ik veel reacties dat je natuurlijk ook bij de jumbo kunt ophalen. In eerste instantie leek mij dit helemaal niet handig, omdat ik dan als nog afhankelijk was van Robert. Maar toch bleef ik nieuwsgierig en vond ik het zo zonde dat Robert zijn hele ochtend kwijt was aan boodschappen doen op zaterdag. Ik vulde een proeflijstje in bij de Jumbo en toen het bleek dat het qua geld in principe niks uit maakte besloten wij het een kans te geven.

Vanaf dat Fleur er is doet Robert de boodschappen met één van de oudste twee, maar dit duurt enorm lang en wij kwamen er achter dat het duurder was. Ro bleek toch wat duurder producten mee te nemen en ik baalde als een stekker. Tijd om de Jumbo te proberen, hier kun je nergens laten bezorgen, maar wel afhalen. Ik dacht eerst dat het niet echt te doen was en ik vond de prijs voor kratjes belachelijk, maar toen wij het uiteindelijk probeerde viel het allemaal mee.

Zodra wij de nieuwe boodschappen hebben opgehaald reserveer ik alvast een volgende ophaalmoment. Wij doen het op de woensdag, omdat je op woensdag 1 euro betaalt voor het ophalen. Je kunt zeggen belachelijk en alsnog veel te duur, maar als ik ervoor kies om te wijzigen tot dinsdag 17:00 uur krijg ik €1,- korting en is het ophalen in principe gratis. Daar hoef ik dus verder niet op te letten e niet naar te kijken als het om een extra uitgave gaat die is er niet, omdat ik kies voor de opties met korting natuurlijk.

Ik vul mijn boodschappenmandje en kijk dan hoeveel het totaal is, vind ik het te duur? Of ga ik over ons vastgestelde budget heen? Dan ga ik ons weekmenu aanpassen en zorg ik dat die budgetproof is. Ik wil namelijk niet over ons weekbudget heen gaan, omdat dit eigenlijk niet nodig is. Wat ik een voordel vind van online boodschappen doen is dat ik kan selecteren op laagste prijs eerst. Gezeegde tomaten bijvoorbeeld, daar hoef ik geen dure merken van. Sowieso ben ik bijna volledig van de merken af en dat scheelt enorm. Ik puzzel dus enorm met mijn boodschappen lijstje en vul hem regelmatig aan of haal er iets vanaf. Ook kan ik Fleur haar voeding erbij opzetten en wil ik binnenkort kijken of de luiers van de Jumbo ook bevallen. Niet dat ik daarvoor de deur uit moet, want luiers bestel ik altijd in bulk bij kruidvat online en laat ik thuis afleveren.

Op woensdag gaat Robert met de auto naar de Jumbo en haalt daar de boodschappen op. Hij legt de boodschappen over in onze eigen tassen en kratjes en laat de kratten van de Jumbo direct daar achter. Hier hoef je dan ook niet voor te betalen en gaat direct van je totaal prijs af. Niet dat de kratjes echt kosten zijn, want het is gewoon statiegeld net als bij lege flessen. Super handig dus, de jongen van de Jumbo helpt hem met overleggen en dan is ie binnen 15 minuten alweer thuis. Toppie!

Samen pakken wij de boodschappen uit en check ik of alles erbij zit. Het is nog niet voorgekomen dat er iets niet in zat of dat een product echt op datum was. Hier ben ik heel blij mee, want producten op dat krijgen, vooral groente is irritant. Vlees kan en gaat vaak toch de diepvries in dus dit is geen probleem. Bij de Jumbo hebben wij tot dusver elke keer extraatjes gekregen. De eerste keer kregen wij een blikje energy drank (die nog steeds in de koelkast staat, schouderklopje) een pak met kaas van maaslander en vochtige doekjes voor onderweg. De tweede keer kregen wij een fruitzakje van olvarit, bier brood van Leffe en een zakje nootjes. Leuke extraatjes die je normaal dus niet krijgt als je boodschappen in de winkel doet. Niet dat het te doen is om de extraatjes hoor, want het zijn echt extraatjes.

Naast alle bovenstaande voordelen is het ook nog zo dat wij geen impuls aankopen doen van repen chocolade bijvoorbeeld haha! Je komt het online niet zomaar tegen en je kan het dus niet opeens in je karretje gooien. dit zorgt ervoor dat wij een stuk minder snoepen en ongezonde meuk naar binnen werken. En daar worden wij een stuk blijer van haha!

Wij zijn groot fan van het afhalen en zullen het voor nu ook blijven doen. hebben jullie het al uitgeprobeerd? 

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

1 Comment

  • Reply MarjonS

    Nog nooit geprobeerd. Maar de meeste boodschappen komen bij ons van Lidl.
    Bij Jumbo halen we producten die ze bij Lidl niet verkopen of we gewoon bij Jumbo fijner vinden.

    02/12/2017 at 9:07 am
  • Leave a Reply