Happy momlife

towfiqu-barbhuiya-jpqyfK7GB4w-unsplash
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Bespaar op je abonnementen, van streamingdiensten tot je telefoon abonnement. Zo houd je meer over voor leuke dingen

In een wereld waarin we steeds meer abonnementen hebben, kan het al snel een flinke kostenpost worden. Van streamingdiensten zoals Netflix en Spotify tot je telefoonabonnement en sportschool lidmaatschap, het tikt allemaal snel aan. Gelukkig zijn er manieren om te besparen op deze abonnementen, zodat je meer geld overhoudt voor leuke dingen. Hier geven we je tips om slimmer om te gaan met je abonnementen en zo geld te besparen.

Maak een inventarisatie van al je abonnementen

De eerste stap naar besparen op je abonnementen is om een overzicht te maken van al je lopende abonnementen. Maak een lijst van alle abonnementen die je hebt, van je streamingdiensten tot je tijdschriftenabonnement en je telefoonabonnement. Zo krijg je een duidelijk overzicht van waar je geld naartoe gaat en waar je eventueel kunt besparen.

Vergelijk prijzen en kijk naar alternatieven

Een van de makkelijkste manieren om te besparen op je abonnementen is door prijzen te vergelijken en te kijken naar alternatieven. Misschien betaal je wel te veel voor je telefoonabonnement en kun je overstappen naar een goedkopere Sim Only variant. Of misschien kun je een familie abonnement afsluiten voor je streamingdiensten, zodat je per persoon minder betaalt. Door regelmatig te kijken naar alternatieven en prijzen te vergelijken, kun je flink wat geld besparen.

Onderhandel met je huidige providers

Veel mensen vergeten dat er vaak ruimte is om te onderhandelen met je huidige providers. Of het nu gaat om je internetprovider, telefoonmaatschappij of sportschool, vaak zijn er mogelijkheden om een betere deal te krijgen. Bel je provider op en vraag of er mogelijkheden zijn om je abonnement goedkoper te maken. Wie weet kunnen ze je een betere deal aanbieden of een korting geven als je aangeeft dat je overweegt om over te stappen.

Zeg abonnementen op die je niet gebruikt

De makkelijkste manier om te beginnen met geld besparen op je abonnementen is door abonnementen op te zeggen die je niet gebruikt. Heb je bijvoorbeeld al maanden geen gebruik gemaakt van je sportschoolabonnement? Zeg het dan op en bespaar zo maandelijks geld. Hetzelfde geldt voor streamingdiensten die je niet meer gebruikt of tijdschriften abonnementen die ongelezen op de stapel liggen. Door enkel abonnementen te behouden die je daadwerkelijk gebruikt, kun je flink wat geld besparen.

Kies voor bundelkorting

Veel providers bieden bundelkorting aan als je meerdere diensten bij hen afneemt. Denk hierbij aan een combinatie van internet, televisie en telefoon bij een provider of een combinatie van streamingdiensten bij een aanbieder. Door te kiezen voor bundelkorting kun je vaak goedkoper uit zijn dan wanneer je de diensten los van elkaar afneemt. Kijk dus naar de mogelijkheden voor bundelkorting en bespaar zo geld op je abonnementen.

Facebook Comments

Share this post