Happy momlife

woman lying on bed
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Ben je hoogsensitief? Ontdek hier waarom het zo belangrijk is om jezelf de rust, liefde en aandacht te geven die je verdient 

Als je hoogsensitief bent komen ervaringen veel harder binnen en heb je meer tijd nodig om prikkels te verwerken. Daarom is het voor overgevoelige mensen extra belangrijk om nu en dan even afstand te nemen en goed voor jezelf te zorgen. Door jezelf te leren kennen en op tijd aan de bel te trekken als je overprikkeld wordt, voorkom je dat je uit balans raakt. Daarom is het erg waardevol om eens in de zoveel tijd jezelf een vrije dag cadeau te doen en jezelf te verwennen. Een dag waarop je helemaal niets hoeft, behalve ontspannen.
Waarom is dit zo waardevol en hoe zorg je extra goed voor jezelf? Ontdek het in dit blogartikel! 

woman lying on bed

Waarom is rust nemen extra belangrijk als je gevoelig bent?


Voor hooggevoelige mensen is ontspanning en regelmaat essentieel om te kunnen blijven functioneren. Als je af en toe je rustmomentjes pakt, een dag lekker in je pyjama blijft en vaste momenten inplant waarop je niets hoeft, geef je jezelf de tijd om weer helemaal op te laden. Op die manier kun je alle gebeurtenissen rustig verwerken, weer even terug bij jezelf komen en daarna weer opgeruimd verder.

Hoe vind je de innerlijke balans weer terug? 

Om goed voor jezelf te leren zorgen is het belangrijk om de signalen van je lichaam op te vangen als het je even te veel wordt. Richt een hoekje in met zachte dekens en kussens om op terug te kunnen vallen als je tot jezelf moet komen. Zorg ook voor een comfortabele loungeset of pyjama om in te ontspannen, of trakteer jezelf op een nieuwe relax-outfit uit de nachtkleding dames collectie van Livera. Deze bestaat uit mooie én comfortabele items om jezelf mee te omhullen, juist als je even wat zachtheid nodig hebt.
Ook kan je weer in evenwicht komen door een lange wandeling te maken in de natuur. 

Investeren in jezelf 

Niet alleen je ontspanningsmomenten maar ook aandacht voor jezelf en zelfliefde zijn essentieel als je wat gevoeliger bent. Leg jezelf nu en dan in de watten met een cadeautje of iets waar je gewoon blij van wordt en omring je met fijne materialen. Zo is het 

óók een daad van zelfliefde om jezelf eens te trakteren op een prachtige lingerie set waar je je mooi in voelt. Door mooi ondergoed te kopen voor jezelf omarm je je schoonheid weer even en voel je de waardering voor je eigen lichaam. Een andere mooie manier om te investeren in jezelf is om bijvoorbeeld uitgebreid een gezonde, voedzame salade klaar te maken waar je lichaam blij van wordt of om een uurtje yoga te doen. 

Kortom: met zelfliefde, ontspanning en extra aandacht voor jezelf leer je jouw sensitiviteit te omarmen en blijf je in balans! 

Facebook Comments

Share this post