Happy momlife

shutterstock_736363336
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Begin nu al met inkopen doen voor de feestdagen

Nog even en dan beginnen de feestdagen alweer, of nou ja voor mijn gevoel gaan deze maanden altijd heel snel. September is voor mij ook het startsein om te beginnen met de inkopen van de cadeautjes voor de feestdagen. Ik wil de kosten namelijk zo veel mogelijk verspreiden. Maar er zijn nog meer redenen waarom ik het nu al doe en ik deel mijn tips graag met jullie.

– Misschien vind je wat inspiratie in de lijst met speelgoed van het jaar

Kosten spreiden 

Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar wij vieren de feestdagen best uitgebreid. Sinterklaas met de schoonfamilie en kerst met mijn eigen familie (met cadeaus). Daarnaast is de helft van onze familie ook nog eens jarig in de maand december waardoor alles bij elkaar toch best duur is. Ik begin dus op op tijd met de inkopen en hou hierbij ook goed de folders in de gaten. De Trekpleister en kruidvat hebben namelijk ook vaak goede aanbiedingen in deze periode.

Tijd

November en december staan nu al aardig vol als ik naar onze agenda’s kijk. Daarom probeer ik veel dingen al voor die tijd geregeld te hebben. Ik maak al een algemeen plan voor wat wij gaan doen en pijl alvast bij de kinderen wat er op hun verlanglijstje staat. Mocht ik dan iets tegenkomen in de aanbieding of iets wat mega snel is uitverkocht kan ik het alvast aanschaffen.

Geen postnl/DHL stress 

Tja het zijn niet altijd mijn vrienden, of nou ja postnl gaat hier eigenlijk altijd wel goed. Maar in de decembermaand hebben ze nogal eens vertraging en door op tijd in te kopen heb je hier dus helemaal geen last van. Alhoewel je natuurlijk ook gewoon naar de stenen winkels kunt gaan.

Producten duurder 

Het is geen grap maar er zijn (speelgoed) winkels die rond de feestdagen en dat voorkom je dus door nu al inkopen te doen. Toch een fijn idee wanneer je niet teveel betaald.

Je hebt op tijd de lijstjes 

Ik begin in september ook al met mijn eigen lijstje en zeur Ro aan zijn kop wat hij graag wil hebben. Ook de kinderen hebben vaak wel al duidelijke interesse. En voor Fleur is het helemaal makkelijk.

Facebook Comments

Share this post