Persoonlijk

How to be proud of who you are

Trots zijn op jezelf is lastig, en daarom vandaag wat tips hoe je trots op jezelf kunt zijn. Het maakt niet uit hoe je eruit ziet, of wat je doet. het maakt niet uit wat anderen over je denken (hoe moeilijk dit ook is). Soms mag je best eens zeggen dat je trots bent op jezelf!

Ik ben trots op mezelf omdat ik in 4 maanden tijd van losbandige tiener, naar een moeder ben veranderd. Dit is een natuurlijk proces geweest, maar wel erg ingrijpend. Normaal gesproken heb je 9 maanden om te wennen aan het idee van “mama worden” ik had 3 maanden de tijd. Ook ben ik trots op het feit dat ik een lange periode naar school ben geweest, en dat ik in september mijn opleiding weer ga oppakken. Het afgelopen half jaar heb ik mezelf leren waarderen en mezelf geaccepteerd. Ik ben wie ik ben, so just deal with it. Tuurlijk pas ik me aan, maar ik blijf mezelf. 

Graag deel ik nog wat tips met jullie hoe jullie trots op jezelf kunnen zijn:

Tip 1: Wees jezelf, want als je niet jezelf bent, kun je ook niet trots op jezelf zijn. Wees niet diegene die anderen graag willen dat jij bent. Want jij bent jij en jij bent uniek. 

Tip 2: Geef jezelf zelfvertrouwen door je prestaties en je sterke punten. Zorg er ook voor dat je een goed zelfbeeld hebt, wat zijn mijn goede kanten? En wat zijn mijn mindere kanten? Zet je goede kanten in het licht en laat de slechte kanten privé.

Tip 3: Wees zelfverzekerd! (Niet in de arrogante variant natuurlijk) Besteed aandacht aan je sterke kanten. Zorg ervoor dat je trots bent op jezelf, maar ook tevreden bent met jezelf. Ben je dit niet? Zoek dan uit wat er mis is, en werk hieraan.

Tip 4: Wees trots op jezelf! Maar niet teveel, het kan namelijk snel als arrogant beschouwd worden, en dit is iets waar veel mensen een hekel aan hebben.

Tip 5: Zoek vrienden die van je houden zoals je bent. Als het echte vrienden zijn accepteren ze jouw hoe je bent. Zo niet? Dan zal ik zeker eens gaan kijken of het wel echte vrienden zijn.

Tip 6: Misschien wel de moeilijkste tip. Negeer wat anderen van je vinden/zeggen. Niemand heeft het recht om je neer te halen om wie jij bent. Mocht iemand dit wel doen, blijf beleefd. (Antwoord bijvoorbeeld met: “Het maakt me niet uit, volgens mij heb jij een knuffel nodig” Kill them with kindness).

Q: waar zijn jullie het meest trots op?

xox Joyce

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

8 Comments

 • Reply denise

  mooi artikel joyce, goede tips ook!
  ikzelf ben denk ik het meest trots op mijn creativiteit en positiviteit…
  dit zijn naast leuke eigenschappen erg handige eigenschappen!
  zowel prive als op het werk.
  liefs,
  denise

  17/04/2013 at 7:38 am
 • Reply Suzanne

  Het meest trots ben ik op dat ik inderdaad mijzelf blijf en keuzes heb gemaakt die belangrijk zijn.

  17/04/2013 at 9:01 am
 • Reply Sas

  Erg fijn artikel! Zeker iets om bij stil te staan…

  17/04/2013 at 9:10 am
 • Reply Jorien

  Mooi artikel meid! Ik ben het meest trots op de keuzes die ik heb gemaakt, terwijl ze misschien geheel tegen het “normale” ingegaan zijn.

  17/04/2013 at 3:50 pm
 • Reply Annouska

  Ik vind dat jij alle reden hebt om trots op jezelf te zijn als ik lees wat je bereikt hebt in een korte periode.

  17/04/2013 at 5:26 pm
 • Reply xx_Patries_xx

  mooi artikel hoor, daar kan ik nog wat van leren.. waar ik op het moment het meeste trots op ben is dat ik ondanks ik net 3 weken werkeloos ben al zicht heb op een andere baan door hard te zoeken naar ander werk endat heb gerealiseerd

  17/04/2013 at 8:31 pm
 • Reply Melissa

  Mooi artikel en onwijs handige tips! Daar heb ik wel wat aan. Liefs

  18/04/2013 at 11:18 am
 • Reply Jessica

  Hoe lastig het ook is, ik heb gemerkt dat jezelf proberen te zijn, nog altijd het beste werkt, net als eerlijk zijn.
  Leuke en handige tips.

  22/04/2013 at 10:29 pm
 • Leave a Reply