Happy momlife

WhatsApp Image 2020-08-13 at 10.28.14
Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Back to school | Duurzame producten voor mee naar school

Onze kinderen hebben nooit pakjes drinken en koekjes in een plastic verpakking mee naar school gehad. Niet omdat ik op dat moment zo bezig was met het milieu, maar omdat ik het te duur vond en koekjes vind ik niet nodig om mee te nemen naar school. Wij nemen dus altijd bakjes en bekers mee naar school. In deze blog deel ik wat inspiratie voor goede kwaliteitsproducten voor mee naar school.

Bakjes

Zelf hebben we al jaren de broodtrommels van Mepal. De bakjes van Mepal zijn stevig en duurzaam. Ik heb bakjes in de kast liggen die al 6 jaar mee gaan! Ze zijn stevig en duurzaam. Bovendien komt het merk uit Nederland en is het BPA vrij. Ook zijn er veel verschillende prints. Voor de lunch krijgen ze een groot bakje mee en voor hun fruit een kleiner bakje. Tegenwoordig heeft mepal handige inzet bakjes die je in de bakjes kunt doen. Voor Sofie ideaal, want ze neemt altijd ook komkommer en kaas mee naar school. Aron heeft altijd zijn hele bakje nodig aangezien hij vier broodjes mee neemt.

Drinken

Het drinken gaat vanaf dit schooljaar mee in een Drink in the Box. Voor de zomer heb ik er 3 binnen gekregen en dat willen wij nog gaan uitbreiden naar 6 in totaal. Zo kunnen ze voor de lunch en hun fruit moment een Drink in The box mee nemen. Deze look a like pakjes lekken niet en zijn makkelijk in gebruik. Die van mij komen van Voor de Hap. In de bekers gaat wat limonade of water.

Dopper

Aron heeft altijd twee doppers mee naar school. Eentje met water en eentje met een beetje aanmaaklimonade. Hij drinkt al een stuk meer dan de meisjes. Daarnaast vind ik Doppers echt ideaal om mee te nemen naar school, onderweg en naar de sportschool. Ik heb sommige doppers al heel lang en ze blijven goed als je ze goed schoonmaakt. In de toekomst wil ik de doppers vervangen voor thermosflessen van klean kanteen met een sportcap. Maar die flessen zijn best wel aan de prijs waardoor dit nu nog niet een optie is.

Heb jij ook bakjes en bekers in huis die jaren mee gaan? Of koop je met regelmaat nieuwe? 

Facebook Comments

Share this post