Babyshower

Een babyshower voor papa de dadchelor!

De babyshower voor de mama’s in spé kennen we inmiddels allemaal wel. Tegenwoordig ontkomt er geen enkele zwangere dame meer aan en heeft bijna iedereen wel een babyshower. Met spelletjes of gewoon een gezellig klets middag met vriendinnen. Even tijd voor jezelf en je vriendinnen voor dat de baby zich aandient. Maar er is iets nieuws; Een baby-shower voor vaders, ook wel de Dadchelor genoemd. Omdat ik dit heel erg interessant vind leek het mij leuk om dit te delen. 

Dit alles heeft natuurlijk niks te maken met rompertjes beschilderen of andere typische babyshower spelletjes. Maar alles met bier en luiers. De dadchelor lijkt op een babyshower, er zijn spelletjes die de vader in spé moet gaan uitvoeren, maar in plaats van thee met zoetigheid is er bij een Dadchelor bier.

Babyshower voor papa? Waar moet je aan denken 
 • Kies een dad-tastic thema – Is de papa in spe dol op  BBQ-en? Zet dan de BBQ ‘s middags aan. Maar misschien vind de papa in spe pokeren wel heel erg leuk dan kun je natuurlijk het Las Vegas thema erbij pakken.
 • Man up de babyshower – Je kunt heel veel elementen van een babyshower om toveren tot een dadchelor element. Denk bijvoorbeeld aan een luiertaart, in plaats van sokjes kun je er natuurlijk ook wasknijpers voor op de neus bij doen 😉
 • Geef handige cadeaus voor papa – Op pinterest kun je onwijs veel inspiratie op doen voor EHBVL (eerste hulp bij vieze luiers) pakketjes. Hier zit alles in om de eerste poepluier te ‘overleven’.
 • Zorg ervoor dat er wat mannen humor aanwezig – Wij vrouwen weten natuurlijk dat mannen best wel wat flauwe humor kunnen hebben en dat past perfect bij een dadchelor. Laat de papa in spe bijvoorbeeld de hele avond in een luier lopen en laat een bier taart maken.
 • Spelletjes! – Spelletjes horen er echt bij. Doe een wedstrijdje luiers verschonen en zie welke man het snelst een luier kan verwisselen. Of wat dacht je van het raden van een poepluier? hiervoor kun je diverse chocolade repen gebruiken (mars, snickers, milkyway) maar ook pindakaas en chocopasta.

Inspiratie op doen voor Dadchelor, de babyshower voor papa? Kijk dan eens op mijn pinterest bord waar ik allerlei inspiratie voor een dadchelor deel. 

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

2 Comments

 • Reply Angelique

  Ik denk niet dat mijn vriend dit zou willen maar ik vind wel dat er meer aandacht gegeven mag worden aan mannen die vader worden. Ik heb het wel eens met mijn vriend over kinderen en merk dan dat hij het allemaal spannend vind, nouja spannend is niet het juist woord maar nog zo onwetend. Ik heb natuurlijk al een zwangerschap en bevalling mee gemaakt en weet veel meer wat ik kan verwachten maar voor hem zal het straks de eerste keer worden dat hij dit alles meemaakt.

  17/06/2016 at 8:42 am
 • Reply Jessica

  Haha het klinkt wel heel gezellig, maar ik denk zomaar dat die van mij liever een dag naar een festival gaat, goed lam wordt dan dat die thuis allemaal spelletjes moet gaan doen..

  17/06/2016 at 6:13 pm
 • Leave a Reply