Review

BabyBjörn one draagzak

Toen ik wist dat ik zwanger was wist ik ook dat ik ons kindje wou gaan dragen. Dit leek mij handig in combinatie met Aron en zou op die manier wat meer vrijheid hebben. Hoe ik haar zou gaan dragen wist ik nog niet en ben ik nog steeds zoekende na.

Onlangs kreeg ik de vraag of ik een draagzak van Babybjörn zou willen testen. Iets wat sceptisch en met een twijfel besloot ik akkoord te gaan. Iedereen weet wel hoe er gedacht wordt over Babybjörn maar ik wilde het toch een kans geven. Babybjörn heeft namelijk een aantal draagzakken die er op het eerste oog al een stuk fijner en comfortabeler uit zien, en ergonomisch moeten zijn. Ik heb zelf vrij weinig verstand van het dragen en moet het puur beoordelen op mijn eigen ervaringen. Ik ben dan ook niet wetenschappelijk onderlegd. Wel heb ik wat research gedaan om wat duidelijkheid te scheppen over ergonomisch dragen:

babybjorn 4

 • De baby moet van knieholte tot knieholte ondersteund worden en zit dus in de zogeheten ‘kikkerpositie’. De knietjes zitten hoger dan de billetjes.
 • De baby draag je altijd met het gezicht naar je toe. Andersom is het niet mogelijk om in de kikkerhouding te zitten.
 •  Het rugpand van de draagzak moet zacht zijn, zodat de baby zijn rugje op een natuurlijke manier kan bollen. Een verhard rugpand houdt deze natuurlijke houding tegen.
  Bron: littlewonderworld.nl

babybjorn 5

Wat kun je allemaal met de Babybjörn one babycarier 

 • 4 draagmogelijkheden op buik en rug
 • Perfect voor pasgeborenen door het inzetstuk
 • Ergonomische draagzak met heupriem
 • U kunt uw kind met het gezicht van u af dragen
 • Geschikt vanaf de geboorte tot 3 jaar

babybjorn 1

Wat vind ik van de draagzak? 
Ik vond hem gelijk bij het eerste gebruik al heel fijn. Ik heb Sofie er maar korte momenten in gehad, maar ik merkte dat ze er fijn in zat en dat ze een natuurlijke houding had. (kikkerpositie). Een fijne gedachten dus aangezien dit valt onder ergonomisch. Ook voor mezelf biedt de draagzak voldoende ondersteuning. De Babybjörn draagzak heeft namelijk een band die je vast maakt bij je heupen, dit zorgt ervoor dat het gewicht niet alleen op je schouder gedragen wordt. Ook het rugpand is niet verhard, ik kan hem als ik helemaal omdraaien. Als ik mijn ervaringen vergelijk met de bovenstaande punten over het ergonomisch dragen dan kan ik zeggen dat BabyBjörn er zeker op vooruit is gegaan met de draagzakken. Deze draagzak zal ik nog met regelmaat gebruik.

Wij zijn erg tevreden over de Babybjörn One en zullen hem ook zeker vaker gaan gebruiken. 

Ik snap dat de meningen over Babybjörn heel erg uiteenlopend zijn en dat er verschillende meningen over zijn. Mocht je je eigen mening willen plaatsen dat mag maar laat iedereen wel in zijn waarde. Elke ouders is zelf verantwoordelijk voor zijn/haar kind. Ik verwacht dan ook dat iedereen op een normale manier wordt behandeld in de reacties. Mocht je een vraag hebben over het product dan heb ik de mogelijkheid om dit door te stuur naar een medewerker van Babybjörn. Je mag mij hierover altijd mailen: joyce@joyfromjoyce.nl 

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

8 Comments

 • Reply HB

  Fijn hè! Ik draag mijn dochter van 6 maanden en ruim 7 kilo elke dag in een mei tai, Tula, Wompat of ringsling.
  Hoewel dit een hele verbetering is t.o.v. de ‘oude’ babybjorn draagzakken, is hij niet optimaal als het gaat om ergonomisch dragen. Het rugpand is iets te stevig, bij een wat groter kindje is de ‘M-houding’ (knietjes hoger dan de billetjes) niet zo mooi en je kindje hoort zo hoog te zitten dat je heel makkelijk een kus op haar bol kan geven, zonder je nek te rekken etc.
  Als je Sofie vaker wilt dragen, zijn er nog fijnere draagzakken te krijgen. Kijk bijv. eens naar de Bondolino, Manduca of Ergobaby. Er is zelfs een een facebookgroep ‘Draagpraat’. !

  23/05/2015 at 9:20 am
 • Reply Lieke

  Ja zo is op alles wel wat aan te merken natuurlijk.. maar als jij (en sofie natuurlijk) je er fijn bij voelt is dat het allerbelangrijkste!

  Hier zijn we nog steeds aan het wachten op onze draagdoek.. Pff! !

  23/05/2015 at 9:49 am
 • Reply Joyce

  Iedereen kijkt natuurlijk maar andere punten en ik heb weinig vergelijkingsmateriaal. Maar de hoogte kun je zelf in stellen ze kan dus hoger

  23/05/2015 at 9:57 am
  • Reply Joyce

   Ja snapte ik hoor haha reacties kunnen soms verkeerd overkomen.

   23/05/2015 at 10:00 am
 • Reply Sylvie

  Heerlijk hè, dragen! Voor onze wandelvakantie dacht ik er ook aan om deze draagzak aan te schaffen,maar ik twijfelde door de negatieve reviews die ik tegenkwam… Nu ik jouw positieve review heb gelezen ga ik ‘m toch bestellen! De By Kay draagdoek krijg ik namelijk niet meer strak omgedaan, omdat Ivar veel te beweeglijk is en “mee wil helpen” 😉

  23/05/2015 at 11:57 am
 • Reply Debbie

  Heerlijk hoor je kindje dragen, zelf zou ik haar idd iets hoger dragen. Wat al gezegd is kusjes hoogte. Maar als dit goed voor jouw en Sofie voelt moet je zeker zo blijven dragen. Zelf ben ik gek op mijn draagdoek. Wil graag wel als er een 2e kindje komt een drager bij voor het gemak.

  23/05/2015 at 5:10 pm
 • Reply Lonneke

  Dragen is heerlijk. Ik heb zelf twee ergonomische dragers, de Bondolino en een Tula, en daar ben ik erg blij mee. Het rugpand daarvan is wel veel flexibeler, deze van de Baby Bjorn ziet er best nog wel stug uit? Fijn in ieder geval dat hij jullie bevallen is dat is het belangrijkste 😉

  24/05/2015 at 10:36 am
 • Reply Jennifer

  Haha, aahw, ze verzuipt in dat ding joh. 😛 Ik vind dragen echt fantastisch en fijn, maar wij doen het met een doek en niet met een drager. Ik heb er wel eens over nagedacht, maar ik blijf er toch bij dat ik met de doek beter kan dragen dan in zo’n drager. Maar dat is puur persoonlijk, dat heeft niks met een afkeer voor dragers te maken.

  25/05/2015 at 2:03 pm
 • Leave a Reply