Dit is het eerste recept dat ik ooit in mijn slowcooker heb gemaakt. Inmiddels zijn we zo’n 7 jaar verder, heb ik diverse slowcookers gehad en ook een heleboel recepten geprobeerd. Maar omdat dit de eerste ooit is moet hij ook weer een plekje op mijn website.
Babi Ketjap uit de slowcooker
Ingrediƫnten
- 700 gram hamlappen of een ander soort varkenvlees
- 2 theelepels knoflookpoeder
- Ongeveer 1 cm gember
- 2 rode uien
- 8 eetlepels ketjap manis
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 eetlepel gembersiroop
- 1 eetlepel azijn
- 100 mililiter water
- 1 eetlepel bloem
- snufje peper
Instructies
- Snipper de ui en snij het stukje gember fijn (je kunt dit ook raspen, maar ik heb geen rasp die hiervoor geschikt is)
- Meng de kejap manis, sojasaus, azijn en gembersaus door elkaar.
- Verhit ondertussen een pan met wat boter of olijfolie.
- Snijd ondertussen het varkensvlees in blokjes en bestrooi dit met peper.
- Doe het vlees in een braadpan en bak dit even aan. Doe dit nu alvast in de slowcooker
- Voeg nu in het bakvet de uien, gember en knoflookpoeder toe. Bak dit tot de uien glazig zijn. Voeg nu het ketjap manis mengsel toe. En verhit dit nog even. Giet het geheel in de slowcooker en meng het goed door elkaar.
- Zet de slowcooker op low en laat hem voor 6 uur aan staan. Tussendoor wel even een keer roeren.
- Nadat je Babi ketjap 6 uur heeft staan slow cooken moet hij nog ingedikt worden. Dit doe ik door wat bloem in een bakje te mengen met 3 eetlepels van de babi ketjap saus. Roer dit tot een geheel en doe dit terug in de slowcooker. Roer het nogmaals goed door en laat het nog een half uurtje staan zonder deksel, zodat de saus kan indikken.