Moederschap

mijn avondroutine met 3 kinderen

Vorige week deelde ik mijn ochtendroutine met drie kinderen, vandaag is het de beurt aan de avonden. Dit is niet helemaal “Mijn” routine aangezien wij proberen de avonden zoveel mogelijk samen te doen en avond afspraken te plannen nadat de oudste twee op bed liggen. Benieuwd hoe de avonden hier er aan toe gaan? Lees dan snel verder. 

Etenstijd! 

Wij eten meestal tussen 17:30 uur en 18:00 uur en het eten duurt ongeveer 30 tot 45 minuten. Ligt eraan wat wij eten en hoe de kinderen gehumeurd zijn haha! Ook wisselt het per keer of wij wel of geen toetje naar binnen werken na het avondeten. Niet altijd verdienen ze het of heb ik zelf geen zin meer in het geouwehoer met een toetje.

Nog even spelen 

Aangezien het vrij vroeg is dat wij klaar zijn met eten mogen de kinderen nog even spelen. Meestal spelen ze nog even met de duplo in de woonkamer. Tussendoor ruimen wij alvast even alles van het avondeten op. Scheelt weer na die tijd.

Douchen of wassen

Wij douchen de kinderen niet elke dag vanwege het feit dat dit ten eerste niet nodig is en ten tweede hebben ze alle drie een gevoelige huid. Meestal doet Robert de kinderen onder de douche, want op dat moment is Fleur ook onrustig. Ik geef Fleur de fles en knuffel daarna nog even met haar. Ondertussen staan de kinderen te douchen en poetsen hun tanden.

Bedtijd voor monsters! 

En dan is het tijd om naar boven te gaan. Voorheen las ik altijd een boekje voor het slapen gaan, maar Fleur is ‘s avonds heel onrustig en ik kom niet aan het lezen toe. Ik krijg beneden een kus en een knuffel en de kinderen gaan samen met Robert naar boven toe. Nog even gek doen en dan is het echt tijd om de ogen dicht te doen. Aron is heel makkelijk en die valt meteen in slaap zodra hij zijn kussen ruikt. Sofie is heel anders en komt nog een paar keren haar bed uit. Wij doen dan even onze work-out en lopen nog een aantal keren naar boven om haar weer lekker terug te leggen, haar muziekje aan te doen en gaan dan weer naar beneden.

Fleur blijft nog bij ons nu ze zo onrustig is. Maar zodra de onrust ook bij haar weg is zal ze ‘s avonds ook boven op bed gaan. Dan hebben wij onze eigen tijd weer terug. Wanneer de oudste twee stil zijn gaan wij een paar keren per week nog even met Fleur onder de douche. Ze vindt douchen heerlijk en word er ook lekker zen van. Als ze gedoucht is kruipt één van ons met haar nog even lekker op de bank.

Hoe zien jullie avonden eruit? 

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

1 Comment

  • Reply Kim

    Drukke avondspits! Mooi om te lezen dat jullie het samen doen.

    Bij ons doet manlief het meestal. Om de dag gaat Noud in bad/onder de douche. Ik doe dan nog wat huishoudelijke klusjes beneden. Daarna loop ik naar boven om nog even ge knuffelen en een kus te geven en dan gaat manlief een boekje voorlezen.

    18/11/2017 at 7:22 am
  • Leave a Reply