Happy momlife

13418997_10206727788453824_3522171262771808713_n
Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Avond4daagse tijdens de hittegolf? Handige tips!

Volgende week is het hier de avond4daagse en de voorspellingen zijn nogal heet. De kans op uitdroging en oververhitting is dan veel groter. Daarom moet je goed voorbereid te werk gaan. Ik heb wat handige tips genoteerd waar je zeker wat aan kunt hebben als jij tijdens de hittegolf avond4daagse moet lopen.

Pas het tempo aan 

Je loopt tijdens de avond4daagse geen marathon en je hoeft echt niet de snelste te zijn. Pas het tempo aan en doe er gewoon iets langer over. Zo zorg je er voor dat je het minder warm gaat krijgen.

Extra pauzes 

Nog een belangrijke is om extra pauzes in te lassen. Op dit moment kun je even bijkomen en wat extra vocht naar binnen werken.

Drink voldoende 

Zorg ervoor dat je niet uitdroog. Om dit te voorkomen moet je voldoende drinken en op tijd. Water is natuurlijk de beste keus. Moeite met drinken? Neem dan een stuk watermeloen of een komkommer mee. Hier zit ook heel veel vocht in.

Eet licht verteerbaar 

Het verteren van voedsel produceert warmte en met de hittegolf is het al warm genoeg! Het is daarom verstandig om licht verteerbare, maar voedzame maaltijden te ten.

Zoek verkoeling

Zoek tijdens het lopen regelmatig verkoeling. Loop in de schaduw, besproei jezelf met koud water of leg een handdoek in je nek. Vaak zijn er tijdens de avond4daagse ook wel mensen die hun sproeier voor het huis zetten. Lekker om even doorheen te lopen.

Draag luchtige kleding

Draag kleding van ademend materiaal en bedek je lichaam zoveel mogelijk. Strakke kleding zorgt ervoor dat d warmte bij je blijft en dat wil je natuurlijk liever niet. Ik ben zelf dol op linnen kleding, omdat dit lekker luchtig is.

Smeren smeren smeren!

Smeer jezelf goed in met een zonnebrandcreme met een hoge factor. Daarnaast kun je het best een pet dragen. Hierdoor voorkom je een zonnesteek.

Wees alert 

Je lichaam geeft signalen af als je vochttekort hebt of een zonnesteek. Krijg je hoofdpijn? Ben je misselijk? Of duizelig? Zorg dan dat je loopmaatjes een EHBO-er zoeken/aanspreken.

Facebook Comments

Share this post