Happy momlife

shutterstock_749728696
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Auto leasen een optie?

Wij hebben nu ongeveer een jaar een auto, maar tot die tijd hebben wij geen auto gehad. Wanneer wij eentje nodig hadden konden wij gelukkig altijd een auto lenen van onze ouders. In de tijd dat wij nog geen auto hadden hebben wij regelmatig gekeken naar de opties om een auto te leasen. Dit, omdat alle kosten er vaak bij inzitten. 

Vaak heb je een auto maar voor een korte periode nodig, tenminste dat was bij ons altijd het geval. Wij hoefden niet perse een auto en als wij een auto wilden dan hoefde dit maar voor een korte periode. Onlangs ontdekte ik shortlease dit is een dienst waarbij je voor een korte periode een auto kunt huren. Zo kun je al een auto huren vanaf 1 maand. Dit kan soms al lang genoeg zijn om de benodigde periode te overbruggen. Bijvoorbeeld voor een vakantie. Supershortlease geeft je de vrijheid om te doen wat je moet doen, zolang het nodig is. Het geeft je in die periode net even de vrijheid om te gaan en staan waar je maat wilt. In het binnenland of buitenland rijden en een auto kiezen die qua formaat past bij je gezin. Simpele voorwaarden en na de eerste maand kun je het iedere dag opzeggen. Klinkt als een goede oplossing toch?

Het voordelen van een auto leasen is dat het vaak inclusief een heleboel extra kosten is. Zo zit er een autoverzekering bij en hoef je hier niet extra voor te betalen. Ook heb je vervangend vervoer tijdens reparaties en onderhoud en worden de banden vervangen wanneer nodig. Hier betaal je niet extra voor. Eigenlijk zit alles behalve de brandstof erbij. Zo weet je precies waar je aan toe bent. Wanneer je kiest voor Shortlease heb je al binnen een dag een auto ter beschikking. En hoe langer je de auto least hoe goedkoper het gaat zijn.

Mocht je dus het geld niet hebben voor een auto dan kun je altijd nog lease overwegen. Lees dan wel even goed de voorwaarden door, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. 

Facebook Comments

Share this post