Aron

Aron naar de basisschool #2

Inmiddels gaat Aron al drie weken naar de basisschool en het leek mij wel leuk om een update te geven van hoe het nu gaat. De basisschool is namelijk een grote verandering voor Aron maar ook voor ons. Ben je benieuwd hoe het nu hier in huis gaat met een basisschool kind? Lees dan verder! 

Een nieuwe ritme
Na de basisschool gaan vraagt om een nieuw ritme. We moeten vroeg opstaan, want ik wil in de ochtend rustig kunnen opstarten. Daarnaast moet ik ook dingen gaan inplannen, wil ik bepaalde afspraken ‘s ochtends doen? Prima! Maar wel binnen de schooltijden van Aron. Tussen de middag komt Aron namelijk thuis een broodje eten en even bijkomen. Wanneer ik zelf om welke reden dan ook niet thuis kan zijn is mijn moeder hier met Aron een broodje aan het eten. Rond 13:00 moeten de jassen weer aan en gaan we richting school voor ronde twee.

De middag is altijd maar een korte periode het is van 13:15 t/m 15:15 dus twee uurtjes. Niet echt een tijd waarin je iets gaat inplannen want voor je het weet moet je weer bij school staan. Ik doe vaak een boodschapje als ik Aron heb weg gebracht en las dan mijn rust momentje in. Als Aron tijd komt spelen we lekker burgerlijk een spelletje met een kopje thee. Robert en ik zijn tegenwoordig een ster in burgerpunten scoren.

Rond vijf uur (nog meer burgerpunten) zorg ik dat het eten klaar is zodat Aron tegen kwart over 6 echt op bed kan. Hij is dan op en kan zijn rust goed gebruiken. In het weekend vind ik het nu dan ook heerlijk wanneer hij iets langer opblijft.

Hij vindt het leuk! 
Aron vindt het onwijs leuk om naar school te gaan. Hij gaat elke ochtend met plezier heen en ‘s middags gaat het ook prima. Af en toe is hij moet, maar als we doorzetten lukt het hem prima. Hij begint vriendjes te maken en vertelt er heel leuk en trots over. Ook heeft hij zijn eerste ‘toetsje’ gehad die hij goed heeft gemaakt.

Hij maakt grote ontwikkelingssprongen, super leuk en knap! Maar soms ook echt even slikken voor mij als moeder zijnde. Hij is zo groot aan het worden, zo wijs. Dat kleine ventje is er al helemaal af.

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

3 Comments

 • Reply Rachelle

  Wat fijn om te horen dat Aron het zo goed naar zijn zin heeft! 🙂

  24/01/2015 at 9:25 am
 • Reply Joyce

  haha niet erg hoor maar het valt ons op eens heel erg op haha! 😀

  24/01/2015 at 9:41 am
 • Reply Sara

  Ik vind dat burgerlijke helemaal niet zo verkeerd klinken hoor! En dat Aron al om kwart voor 6 op bed ligt, ik ben helemaal niet thuis in de slaapritmes van kleuters haha. Hoe doe je dat dan als jullie ergens gaan eten of op visite gaan? Of is dat voornamelijk in het weekend?

  25/01/2015 at 10:39 am
 • Leave a Reply