Aron Persoonlijk

Aron 1 jaar naar de basisschool, wat ik leerde

Vandaag is het één jaar geleden dat wij Aron voor het eerst naar de basisschool brachten. Hij werd natuurlijk in december al 4, maar ivm de drukke periode besloten ze dat hij in januari kon beginnen met school. Prima! 5 januari 2015 was het zover, precies een jaar geleden. In een jaar tijd is er veel veranderd en heb ik ook veel bij geleerd. In dit blogje deel ik wat ik heb geleerd in het eerste jaar basisschool. 

 • Schoolpleinen zijn echt niet altijd stom – Misschien ben ik wel een schoolplein moeder, geen idee. Maar ik vind het echt wel heel gezellig op het schoolplein. Ik heb er veel contacten opgedaan en je leert er de ouders van de andere kinderen ook een beetje kennen. Ik vind het niet erg om op het schoolplein te staan. En die strijd waar iedereen het over heeft? Ik heb geen idee.
 • Altijd fruit in huis hebben – Tja ik ben vast niet de eerste moeder die er achter komt dat fruit verplicht is op sommige dagen. Deze ontdekking had ik regelmatig op het laatste moment. ‘S avonds laat bijvoorbeeld. Ik leerde dat groente ook prima in het trommeltje kan.
 • Lees de nieuwsbrief altijd! – Alle mededelingen worden gedeeld door middel van de nieuwsbrief. Super handig, maar in het begin las ik hem niet altijd even goed. Gelukkig kwam ik daar op tijd achter.
 • De eerste keer spelen is eng – Voor het eerst je kind aan een andere ouder meegeven is dood eng. Ik wist nog amper bij wie hij allemaal in de klas zat en welke ouders erbij hoorden. Nu heeft hij echt zijn vaste vrienden groepje en vind ik het alleen maar gezellig als hij ergens gaat spelen of als hij hier met een vriendje gaat spelen.
 • Kinderfeestjes – Over kinderfeestjes kan ik een heel boek werk schrijven denk ik. De eerste keren vond onze kleuter het verschrikkelijk. Teveel indrukken en teveel nieuwe dingen. Hij moest met andere papa’s en mama’s mee in de auto en dat was eigenlijk niet zo leuk. Nadat ik één keer mee ben geweest naar een kinderfeestje ging het heel goed. Ze zijn nog zo klein als ze 4 zijn en dan kan een kinderfeestje indrukwekkend zijn. Mijn tip is om je kind nooit te verplichten om heen te gaan.

En zo zijn er vast nog veel meer dingen die ik geleerd heb in het eerste jaar school van Aron. 

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

6 Comments

 • Reply simpel, met een snufje liefde

  ja die dingen heb ik ook allemaal geleerd. ik heb er heel veel leuke nieuwe contacten mee opgedaan. En het schoolplein is meestal heel gezellig.

  05/01/2016 at 6:29 am
 • Reply Tamara

  Gaat snel he dat eerste jaar! Hier helaas niet zoveel leuke moeders op het schoolplein haha

  05/01/2016 at 8:53 am
 • Reply Liesbeth

  Haha dat eerste keer spelen hebben we hier al achter de rug, dat doen we op de peuterspeelzaal al. Erg leuk! Ik ben benieuwd hoe ik over 1,5 jaar praat over Levi zijn eerste jaar basisschool. Ik kijk er wel enorm naar uit.

  05/01/2016 at 4:18 pm
 • Reply Jennifer

  De eerste keer spelen lijkt mij ook wel een dingetje! Laatst zij mijn buurvrouw al tegen haar zoontje van 3 dat Melle wel een keer mocht komen spelen en toen gooide ik al mijn hakken in het zand, want dat lijkt mij nog een beetje te gek voor nu. Komt op de grote school wel, over een paar jaar!

  05/01/2016 at 8:44 pm
 • Reply Ilse

  Hier is fruit iedere dag verplicht…ook wel eens lastig als de fruitschaal echt leeg is ;)…

  06/01/2016 at 2:25 pm
  • Reply Joyce

   Oh nee hier alleen op dinsdag en donderdag 🙂 Maar Aron krijgt altijd fruit mee of groente 🙂

   06/01/2016 at 2:29 pm

  Leave a Reply