Comments (26)

Ik had het gezien en durf heel open te zijn maar niet op tv. Als je me echt zou kennen…dan zou je weten dat ik veel verdriet en boosheid met me meedraag. Om mijn zware zwangerschap, bevalling, kraamtijd en de strijd om een derde kindje.

Heel erg begrijpelijk! Hoe graag je ook zou willen dat je over sommige dingen gewoon kon praten en je hart kan luchten, soms is het wachten op het goede moment en voor jou was dat kennelijk niet nu!
Ik heb het programma ook gekeken en inderdaad, als ik er ooit aan mee zou kunnen doen zonder dat het op tv zou komen dan deed ik wel mee.

Begrijpelijk. Je was bang voor de beerput die je dan opentrekt en wat daar dan allemaal uit tevoorschijn komt. Een programma op tv is daarvoor niet het juiste moment en de juiste plek. Maar je weet ook, dat je ooit dat doosje moet openpeuteren en het verdriet moet toelaten en erover moet praten. Want pas dan kun je verder groeien als mens. En het is een cliché, maar wel een ware…”that what doesn’t kill you makes you stronger”. Maar ook alleen als je er iets mee gedaan hebt. En geloof me….ik kan het weten 😉 Heel veel sterkte en geluk. XXX

Ik snap heel goed dat het dan allemaal ineens wel heel erg op je af kan komen zo vlak voor de opnames… het is ook niet niks om op tv te komen met je verhaal.
Ik doe mee: als je me echt zou kennen, dan zou je weten dat ik door mijn ziekte het vertrouwen in mijn lichaam een beetje kwijt ben.

Kan me inderdaad voorstellen dat dit geen dingen zijn die je op TV wilt doen. Een veilige vertrouwde omgeving. Dat is wat je nodig hebt. Maar zoals de andere reacties al zeggen: t gegeven dat je weet dat t ergens verstopt zit zal je geen goed doen. T verdriet is er dan al, en wil z’n aandacht. Ertegen strijden zorgt ervoor dat je jezelf opsluit. Om vrij te leven zal je de emoties en pijn moeten accepteren: het loslaten om t in t doosje weg re doen. Op je eigen tempo en je eigen manier. Dat zal t niet minder verdrietig maken, maar wel jouw leven makkelijker, fijner en vrijer.
Good luck!

Begrijpelijk. Op televisie verschijnen is ook niet niks. Leuk trouwens die foto van jou met je gezin. Had jullie nog nooit zo gezien!

Als je me echt zou kennen zou je weten dat ik een heel vervelende jeugd heb gehad (ziekte, dierbaren die overleden zijn ect.) en snel volwassen heb moeten worden. Hier zit ik nog vaak mee..

Ik snap trouwens volkomen waarom je dit niet graag op tv zou willen doen. Dat zou voor mij ook een lastig punt zijn.

Ik zou dat ook niet op tv willen hoor! Als je mij echt zou kennen dan zou je weten dat ik veel heb meegemaakt in mijn jeugd en in een psychische put was gekomen en daar nu eindelijk uit ben geklommen, maar soms weer in de put kijk en dat dat veel pijn doet.

De deur staat altijd open. Als je je hart wilt luchten. Ik ben ook geen prater, maar als ouder er wel voor je zijn, maar. Helaas heb jij het natuur om je af te sluiten , je bent gesloten.
Maar alles komt goed,
Dikke kus en knuffel

Ik begrijp het zeker dat je hebt afgezegd. Als je dit punt voor jezelf nog niet helemaal hebt geaccepteerd lijkt ermee op tv komen mij niet de beste plek. Ik hoop wel dat je op jouw tempo aan dit onderwerp gaat werken. Ik gun het je om het steeds meer los te kunnen laten<3
Vanuit alles wat ik kan zien via je blog en social media doe jij hard je best om een goede moeder te zijn en je kindjes zien er gelukkig uit, en dat is heel belangrijk toch? 🙂
Ik ga hem afmaken. Als je me echt zou kennen zou je weten dat… achter mijn grote glimlach een boel tranen hebben gezeten van een heftige tijd het laatste jaar.. Ook ik praat hier alleen met een paar mensen over en laat het voor de rest het liefst niet opvallen.

Wat een mooi verhaal! En een mooi programma! Ik zou het ook allemaal niet op de tv willen vertellen..

Als je mij echt zou kennen… Dan zou je weten dat ik worstel dat we geen vierde kindje kunnen krijgen. Dat ik altijd probeer de lieve vrede te bewaren ook als dat voor mij zelf niet goed uitpakt..

Ik vind het al super knap dat je hier een stukje verteld. Voor zo’n groep vreemden lijkt het me lastig, en helemaal als het op tv komt. Goed dat je jezelf en je kinderen hebt willen beschermen. Voor mijn opleiding zijn we nu bezig met het voorbereiden van Challenge Day voor de eerste jaars van onze studie. 1 ding wordt zeker: het gaat leuk, maar ook heel heftig worden. Wij als begeleiders moeten ook meedoen en ik ben blij dat het niet uitgezonden wordt. Denk namelijk ook niet dat ik dan zo enthousiast was geweest. Ik vind dat je een goede beslissing hebt gemaakt door naar je eigen gevoel te luisteren!

Snap heel goed dat je niet zo op tv wil. Daarmee haal je veel overhoop. Knap dat je er hier al iets over zegt, is begin om het voor jezelf onder ogen te zien. Ben wel benieuwd wat je er toe bewoog om je in eerste instantie wel op te geven. Ik heb klein stukje van het programma gezien en moest meteen al zo huilen dat mijn man wegzapte… Heftig programma! Ik maak de zin ook af, hier durf ik dat wel Als je me echt zou kennen, zou je weten dat…. ik moeilijk mijn echte gevoelens uit en altijd op alle vlakken alles goed wil doen (hoeveel moeite het ook kost).

Ik heb het programma terug gekeken en toevallig een blogje gepland staan met mijn antwoorden op deze vraag, maar weet niet eens of ik deze wel wil publiceren. Ik zou er ook niet zo met op tv willen, vond het ook heel heftig om te zien. Daarnaast zien niet alleen je naasten het, maar bijvoorbeeld ook je collega’s etc. Ik voer veel besprekingen voor mijn werk en zou mij er ook niet prettig bij voelen als mensen mij op die manier zouden kennen van tv. Ik begrijp daarom ook goed dat jullie toch niet hebben meegedaan. Vind het overigens wel heel knap van degenen die dat wel hebben gedaan, je moet het maar durven en toch uit je comfort zone stappen.

Ik denk dat alles al een beetje is gezegd. Ik heb het programma nog niet gezien, maar het lijkt me enorm heftig (en ergens ook wel weer heel mooi) om met je hele ‘ hebben en houden’ op tv te komen. Het moederschap maakt iedere vrouw enorm kwetsbaar en mijn ervaring is dat onverwerkte dingen je daarom nogal eens kunnen overvallen.

Goed dat je naar je gevoel hebt geluisterd en ooit zal je alles een plekje kunnen geven op een manier die jou ligt, dat weet ik zeker!

Oh ja, en dan toch een tipje van de sluier: als je me echt zou kennen zou je weten dat ik heel veel verdriet met mij meedraag om het verlies van heel naaste familieleden en het daardoor uit elkaar vallen van mijn familie. Dat ik mij daardoor soms ook heel eenzaam voel.

Als je me zou kennen weet je dat ik het heel moeilijk heb gehad om mensen te vertrouwen.
Maar ook dat ik weet en dat ik heb geleerd dat er veel power zit in je brein. Heeeeeeel veel power door 5 sec iets te zeggen tegen jezelf en dat meerdere malen te herhalen met een lichaamshouding waar beide voeten stevig op de grond staan en je armen in je zij…..

De Grote spier, het brein, die kan verkrampen als je je niet veilig voelt, maar die ook reusachtig snel kan groeien als je dat wel doet en je mensen wel vertrouwt. Begin bij de basis – vertrouw jij jezelf?

Deze keuze maak jij! Je bent me geen verantwoording schuldig en ook niet aan je vriendin. Wel aan jezelf
zorg goed voor je brein, train die spier elke dag door te zeggen dat je een fantastische persoon bent met ongekend veel mogelijkheden en kracht. herhaal dit elke dag…
Jij bent mooi en ik vertrouw je dat ook jij dit kan, Wil en doet!

Blijkbaar was het voor jou nog niet het goede moment. Ik heb het programma niet gezien, maar het lijkt me doodeng om daar te staan en te weten dat het op tv komt…

dan zou je weten dat ik heeel erg onzeker ben en erg worstel met mezelf

Ik kan een hele lijst opnoemen met dingen die , als je me echt zou kennen… zou weten….
Maar der is 1 ding die ik nooit hardop zou zeggen, en dat is zo diep, dus tja, mijn hele reacti hier is eigenlijk onnodig.

Ik kan me goed voorstellen dat je uiteindelijk heb afgezegd hiervoor. Op tv zou ik het ook zeker niet doen, buitenom dat mijn man hier helemaal niks mee heeft.

Als je mij echt zou kennen dan zou je weten dat er zoveel woede en verdriet in mij zit, omdat we Daan zijn verloren en omdat het zo moeilijk is om toch dat broertje of zusje voor hem te krijgen.

Jeetje, ik vind het al heel heldhaftig van je dat je je überhaupt op hebt gegeven! Ik zou het ook niet durven hoor. De zin afmaken doe ik dus maar even niet, want dat vind ik al veel te heftig…

Doe vooral wat je hart je ingeeft, jullie zijn samen sterk, en steunen elkaar in alle opzichten.

Wij schakelen gewoon echt Challenge Day in, dus er komen gewoon twee leaders. Je moet alleen best nog veel voorbereiden. Normaal doet de school dat voor de leerlingen, nu doen wij het als klas voor het jaar onder ons 🙂

Begrijpelijk!! Wat lijken de Kids op papa. Vooral sophie

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

SCROLL TO TOP