Persoonlijk

Als de kindjes slapen

Slapen is heilig, want zonder slaap ben ik gewoon niks waard. Gelukkig slapen onze kleintjes over het algemeen erg goed. Behalve natuurlijk de nacht na dat ik dit blog bericht heb geschreven. Toen vond Sofie het namelijk nodig om de hele nacht bij ons in bed door te brengen. Geheel tegen mijn principes. 

Hoe ik ervoor zorg dat ik voldoende goede nachtrust krijg

 1. Een kop thee voor het slapen gaan – Je kunt natuurlijk suikerhoudende drankjes drinken voor dat je gaat slapen, maar je kunt er ook voor kiezen om een kop warme thee te drinken.
 2. Lezen voor het slapen gaan – Ik vind het heerlijk om nog een paar bladzijdes te lezen voordat ik ga slapen. Even geen geflikker van mijn telefoon, laptop of tv.
 3. Een goed matras – Een matras moet natuurlijk lekker liggen voor de beste nachtrust. Via matrassenwijzer.nl kun je een geschikt matras vinden, handig hé?
 4. Een lekkere kussen – Heb je dat wel eens? Als je naar een hotel gaat dat je kussen niet lekker ligt? Ik wel en slaap dan ook erg slecht. Ik vind het dan ook belangrijk dat ik ‘s avonds op een lekker kussen lig.
 5. Een rustige kamer – In ons huis nu is het onmogelijk om een rustige kamer te hebben, maar het is zo belangrijk om niet teveel prikkels om je heen te hebben. Hierdoor val je namelijk makkelijker in slaap.
 6. Op bed wanneer ik moe ben – Ik ga eigenlijk altijd pas op bed wanneer ik moe ben. Dus niet elke dag op een vaste tijd.
 7. Niet teveel koolhydraten voor het slapen gaan – Ik had er een tijdje een handje van om vlak voor het slapen gaan nog iets te gaan eten. Standaard rond 22:00 uur kreeg ik honger en snakte ik naar snacks. Ik stopte hier mee en viel makkelijker en eerder in slaap.
 8. Zorg ervoor dat de kindjes goed slapen – Oké dit heb je niet in de hand, maar is wel heel fijn wanneer dit gebeurt. Dat je gewoon het klokje rond kunt slapen terwijl de kleintjes ook hun klokje rond slapen.

Heb jij nog tips voor een goede nachtrust? 

JFJ

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

1 Comment

 • Reply Marijke

  Herkenbaar dat snacken. Met een volle maag slaap je echt slechter. En lezen in bed ben ik ook echt fan van!

  14/03/2016 at 8:53 pm
 • Leave a Reply