Happy momlife

blog 9 april
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Als je zelf de keuze krijgt of je kind over gaat

Als ouders zie je het liefst je kinderen met veel plezier naar school gaan en natuurlijk zonder teveel hobbels. Met een hoog sensitief kind is het vaak al lastig tel daar faalangst bij. Het derde schooljaar was hierdoor een stuk lastiger dan wij verwacht hadden.

Samen met de juf hebben wij alle trucjes uit de kast getrokken om er voor te zorgen dat het schooljaar makkelijker en dragelijker werd. Er werd op school rots en water aangeboden en het aanbieden van lesmateriaal werd makkelijker gemaakt. Of nou ja gemaakt er werd een stapje terug gezet. Thuis hielpen wij door te oefenen en door extra vertrouwen te bieden.

Tussendoor hadden wij regelmatig contact met de juffen en werd alles zoveel mogelijk gecommuniceerd. Je wilt natuurlijk niet dat je kind het moeilijk heeft op school, maar soms is dat niet anders. Aan het einde van het schooljaar stonden wij op een midden weg, wel of niet over na groep 4. Een lastige keus, want je wilt je kind als ouder niet te kort doen. De IB-er en de juffen gaven aan geen problemen te zien om hem over te laten gaan en daardoor werd de keuze bij ons gelegd.

Ik kan je vertellen dat het geen makkelijke keuze is geweest. Je kijkt als ouder namelijk naar verschillende factoren. Hoe ligt het kind in de groep? Kan hij het echt wel aan of gaat het kind hier op andere manieren last van hebben?

Uiteindelijk besloten wij het er op te gokken. En gokken was het hoor, want wij hebben uiteindelijk gekozen op basis van hoe ons kind in de groep ligt en hoopten dat het allemaal wel bij ging trekken in het nieuwe schooljaar. Zo niet? Dan zouden wij in groep 4 wel verder kijken.

Nu hebben wij er ruim een half jaar op zitten en bij de eerste rapport bespreking kregen wij te horen dat er een stijgende lijn in zit en dat er echt wel vooruitgang in zit. Ons kind moet hard werken om dit allemaal te bereiken. Maar met behulp van oma en zijn juf komt ons kind vooruit. Maar vooral door wat onze topper zelf doet, want dat is uiteindelijk het aller belangrijkste. Onlangs kreeg ik weer een bericht van de juf dat er weer een grote vooruitgang is geboekt. Dit heeft voor mij bevestigd dat wij de juste keuze hebben genomen voor ons kind.

Dat wij de keuze kregen over het over laten gaan van ons kind kwam voornamelijk doordat school had aangegeven dat hun geen problemen zagen. 

Facebook Comments

Share this post