Happy momlife

Aron en Sofie
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Als ik de namen van de kinderen alleen had gekozen

Onlangs hadden Tamara (themommydiaries.nl) en ik het over favoriete kindernamen als wij alleen mochten beslissen. Ik ben gezegend met een hele lieve partner (slijm) en samen hebben wij eigenlijk nooit moeite gehad met het uitzoeken van de namen van de kinderen. Toch had ik als ik het alleen voor het kiezen had misschien wel andere namen gekozen. Ik heb geen spijt van de namen die onze kinderen hebben, absoluut niet ze passen bij hun en ik vind ze heel erg mooi. Maar beide hadden wij ook namen waar wij samen bij dachten “nee”. 

Lees ook: Hoe wij op de naam Aron zijn gekomen

Aron 

Bij Aron heb ik nooit een andere naam in mijn hoofd gehad. Ik vind Hollandse namen zoals Bram en Koen ook erg leuk, maar zijn nooit echt een optie geweest, omdat wij direct verliefd waren op de naam Aron. Ook als ik nu naar hem kijk past het goed bij hem en denk ik niet van hm misschien is het meer een.. “…” haha! Ik riep bij de volgende zwangerschappen ook iedere keer heel hard dat ik hoopte op meisjes, want jongensnamen bedenken ging hem niet worden haha! Uiteindelijk toen ik zwanger was raakte ik verliefd op de naam Domien. Als Fleur een jongen was geweest had ze/hij als het aan mij lag Domien geheten (zoals de radio DJ). Die naam zal niet meer gebruikt worden, maar ik vind hem wel tof. Ik weet niet of het mij wel gelukt was haha! Ro kijkt mij iedere keer met een scheef oog aan als ik het noem.

Sofie 

Sofie heet volledig Emma-sofie (zonder hoofdletter inderdaad, want het is 1 naam). In eerste instantie was het de bedoeling dat ze Emma ging heten, maar ergens voelde het niet als een Emma. Sofie is met de naam “Emma” vernoemd naar mijn lieve bonus zusje en daar vergeleek ik de naam mee. Als ik nu naar Sofie kijk vind ik haar ook echt een Sofie haha (slaat nergens op i know, als ze Emma had geheten had ik andersom gezegd waarschijnlijk). Bij Sofie hadden wij nooit over namen hoeven nadenken en Ro wist al vanaf dat wij bij elkaar kwamen dat onze dochter Emma ging heten. Toen wij twijfelden over de naam Emma kwam dit doordat wij Sofie ook wel een erg leuke naam vonden. Toen wij de combinatie opnoemden wisten wij het zeker Emma-sofie is het. Het klinkt ook zo leuk samen. Ook handig op school, want in de periode dat Soof geboren is waren meer Sofie-tjes. Ze kunnen haar op school straks ook best Emma-sofie noemen daar reageert ze ook op en als je haar vraagt hoe ze heet dan zegt ze ook “Emma-Sofie”.

Lees ook: De naam Beau-Fleur

Fleur

Bij Fleur waren er wat meer discussies gaande, want ik had hele andere namen in mijn hoofd. Toen ik zwanger was van Soof riep Ro al dat een eventuele volgende dochter wel eens Fleur kon gaan heten. In mijn hoofd zat ik meer te denken aan een Olivia en een Lotte. Nu had Robert sterke argumenten waarom hij het geen mooie namen vond en ik vind het belangrijk dat je een naam kiest die je samen erg mooi vind. En dat was het geval bij Fleur. Ons mooie bloemen meisje!

Overige namen 

Naast Domien heb ik nog wel meer namen die ik er mooi vind, maar dan vooral meisjesnamen. Van de jongensnamen vonden wij samen Sil(vester) ook een super toffe naam maar ik kan niet uitleggen waarom. Voor meisjes vind ik Lotte en Olivia erg mooi, maar ook Vajen vond ik erg mooi. Ondanks dat Sofie en Fleur best populaire namen zijn vonden wij Vajen te vaak voorbij komen op dat moment haha!

Als jij alleen mocht kiezen hadden jouw kinderen dan een andere naam?

Facebook Comments

Share this post