Happy momlife

shutterstock_335079266
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Alles wat je moet weten over Thanksgiving

Ik ben dol op de manier waarop Amerikanen feestdagen vieren. Ik kan het niet helpen haha! Ik hou van het overdreven vieren van een feestdag met alles erop en eraan. Daarom vind ik het ook erg jammer dat wij in Nederland geen Thanksgiving hebben. Al jaren speelt het in mij om met mijn gezin thanksgiving te vieren en dit jaar gaan wij het voor het eerst doen. Vandaag begin ik met de basis, want wat is Thanksgiving? En wat hoort er allemaal bij? 

Hoe is het ontstaan?

Door de jaren heen is het verhaal van Thanksgiving aardig verandert, net als dit eigenlijk bij vele andere feestdagen is gebeurt. Volgens de verhalen is het onstaan in de 17e eeuw toen de Europeanen Amerika ontdekten. Volgens het verhaal is het zo dat de Native Americans (de indianen) hielpen met de oogst, toen de oogst lukte vierden ze hun dankbaarheid voor de gelukte oogst.

Kalkoen

Thanksgiving is elk jaar op de derde donderdag in november. Het is voor de Amerikanen een dag om samen te zijn met de gehele familie en ze reizen daarvoor overal heen, om maar samen te kunnen zijn. Het is een dag volg lekker eten, gezelligheid, maar vooral het samen zijn met familie is voor de Amerikanen van groot belang. Veel Amerikanen vinden dit dan ook een mooiere feestdag dan kerst. Vanaf thanksgiving begint in Amerikan The Holiday Season en man wat ben ik hier als Nederland jaloers op haha! De families gaan veel naar elkaar toe om samen tijd door te brengen.

Tijdens Thanksgiving is het een traditie om kalkoen te eten. Als je net als wij veel Amerikaanse series kijkt dan kun je denk ik wel aardig wat grappige scenes in je hoofd afspelen. Ik in ieder geval wel.  Ze zijn de hele dag bezig met het maken van de kalkoen aangezien dit nogal een grote klus is. Hoe zo’n grote klus dit is ga ik binnenkort ontdekken, want ik ga zelf een Thanksgiving diner maken. Maar er is meer, want wat je vaak ook ziet als bijgerechten zijn: zoete aardappel, sperziebonen en cranberries. En als laatste heb je ook nog een taart als nagerecht. Vaak is dit een pecan pie of een pumpkin pie.

Als je aan thanksgiving denkt dan denk je misschien dat het allemaal om eten draait, maar er is meer. Het gaat namelijk om samen zijn met je familie en dat je dankbaar bent voor je allemaal hebt. En dat lieve mensen, vind ik persoonlijk heel erg mooi aan deze feestdag. Vele families hebben ook de traditie om te vertellen waar hij of zij dankbaar is. Een mooi moment die vaak tijdens het eten gehouden wordt.

Thanksgiving day Parade 

In 1924 was de eerste Thanksgiving Day Parade. Een drie uur durend event die om 09:00 uur (in Nederland  van 15:00 tot 18:00)  in de ochtend start in New York. Vele Amerikane kijk er na op de televisie. Deze parade wordt opgezet door het Amerikaanse warenhuisketen Macy’s. Het is een parade vol muziek, beroemde acteurs en mega helium ballonnen.  De tocht is zo’n 9 KM lang en eindigt met de kerstman en zijn rendieren.

Decoratie 

Net als met 4 juli (independence day) Halloween en kerst versierden de Amerikanen de boel ook met thanksgiving. Met Thanksgiving heeft het meestal een herfst sfeer met bruin, geel, oranje als basis kleuren en daarbij gebruiken ze veel pompoenen, bosdieren, blaadjes en al het andere wat met de herfst te maken heeft.

Facebook Comments

Share this post