Happy momlife

afvallen
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Afvallen door gewoon normaal te doen!

Op mijn blog heb je met grote regelmaat blogs kunnen lezen over afvallen. Mijn struggles dat het niet lukte de ene dieet naar het andere dieet. Opeens stopte ik met delen een paar maanden geleden en dat deed ik bewust. De spiegel was niet langer mijn vriend en al mijn kleding misstond mij. Ik vond het tijd om naar mijn gevoel te luisteren in plaats van kijken naar de maatstaven.

Ik hou van lekker eten 

Ik hou van lekker eten en hou absoluut niet van sla (om even een voorbeeld te noemen). Ik vind het lekker om ’s avonds nog iets lekkers te nemen als ik de hele dag hard heb gewerkt. Ik drink graag cola en hoe vaak ik het ook geprobeerd heb de cola kan ik geen afscheid van nemen ik vind het gewoon te lekker. En zo zijn er nog veel meer dingen waar ik van hou waar ik liever geen afstand van doe. En dan is het accepteren dat je iets voller bent of het anders aanpakken.

Voldoende en gevarieerd eten 

Ik besloot afgelopen tijd eens goed te kijken naar wat ik eet en hier meer variatie in te brengen. Ik eet voldoende fruit, voldoende groentje, een normale hoeveelheid koolhydraten en ik neem veel meer water en groene thee. En het werkt, ik heb meer energie en ik ben veel meer verzadigd dan wanneer ik mezelf binnen de maatstaven van een dieet probeer te wurmen. Daarnaast is eten een stuk leuker als je eet wat je lekker vindt en hierbij gezondere keuzes maakt.

Meer bewegen 

Daarnaast moest ik ook echt mee bewegen. Ik had als doel om dagelijks 10.000 stappen te lopen en het lukt mij aardig om dit iedere dag te doen. Momenteel loop ik de avond4daagse en kom ik hier ruim over heen. Daarnaast ga ik na de avond4daagse beginnen met insanity! Ik wil dit al de hele tijd weer doen, maar was mijn bestande kwijt. Gelukkig blijkt dat Tamara ze heeft en kan ik dus binnenkort weer beginnen.

Geen dieetjes meer, maar gewoon gezond verstand en voldoende bewegen. Ik had blijkbaar een aantal jaren nodig om tot dit besef te komen. Inmiddels ben ik al 5(!) KG kwijt! 

Facebook Comments

Share this post