Happy momlife

Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Aftellen naar kerst: hoe lang van tevoren begin jij?

Aftellen naar kerst: sommige mensen beginnen er al mee zodra de kerstdagen voorbij zijn, maar voor de meeste mensen geldt dat het besef dat de feestdagen er weer aan zitten te komen pas een stuk later komt. In welke groep val jij? Begin jij al vroeg met aftellen, en verheug je je al maanden op deze dagen? Of begin je pas als er echt geen ontkomen meer aan valt, en het overduidelijk is dat de feestdagen voor de deur staan?

Nog 100 dagen: jij houdt echt van kerst!

Het is vaak een momentje dat iedereen wel op een of andere manier voorbij ziet komen: het moment waarop het nog 100 dagen is tot kerst. De meeste mensen overvalt het een beetje, de zomervakantie zit er tenslotte amper op, en de kerstdagen lijken al voor de deur te staan. Nog even niet aan denken hoor!

Voor anderen is dit het officiële startsein voor wat zij de fijnste tijd van het jaar vinden. Zij beginnen met plannen. Met nadenken over hoe zij het huis dit jaar zullen decoreren. De eerste kerstshows in tuincentra worden langzaam opgebouwd, de eerste inkopen worden gedaan en er wordt al voorzichtig nagedacht over hoe we het dit jaar gaan vieren. Niet iedereen, de meeste mensen wachten er nog even mee, maar er is een best grote groep mensen die vanaf de magische 100-dagen grens al langzaam de kriebels begint te krijgen.

Nog een dag of 50: als jij het dit jaar moet regelen

Voor veel mensen beginnen de feestdagen ongeveer 1,5 maand van tevoren, zo rond de 50 dagen voor kerst, een beetje te leven. Zeker als jij degene bent die dit jaar de boel moet organiseren is dit wel het moment om in actie te komen. Er moet worden gereserveerd voor restaurants, en worden nagedacht over wie er wordt uitgenodigd. Ook langzaam maar zeker na gaan denken over het menu en alle benodigdheden hoort erbij, zeker als je ervan houdt om goed voorbereid te zijn. Dit is ook vaak het moment waarop we langzaam maar zeker beginnen met shoppen voor cadeautjes. Zeker voor kinderen, want nu belandt ook het nieuwe speelgoed in de winkels.

Nog 1 maand: het aftellen gaat nu echt beginnen

Echt aftellen naar kerst doen we een maand, de advent. Adventskalenders maken dit proces extra feestelijk, met iedere dag een nieuw vakje dat mag worden geopend. Een klein chocolaatje, of in het geval van bijvoorbeeld de Rituals adventskalender een heerlijk cadeautje, brengt je al helemaal in de stemming. We versieren ons huis, kopen cadeautjes en feestelijke maaltijden en tellen met zijn allen af naar het begin van de kerstdagen.

Facebook Comments

Share this post