Happy momlife

shutterstock_393037075
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Activiteiten voor Pasen

Dit weekend is het Pasen twee heerlijke dagen extra vrij om tijd door te brengen met je gezin. Het begint natuurlijk al op goede vrijdag en dit gaat door t/m tweede paasdag. Tijdens de Paasdagen kun je genoeg activiteiten doen in de omgeving. Zo kun je naar de AH Buitendag, maar zijn er ook nog vele andere leuke dingen te doen. Ik deel mijn inspiratie voor pasen met jullie. 

Eieren verven 

Bij ons beginnen de paasdagen altijd met eieren verven die wij op tafel kunnen ze tijdens het paasonbijt. Ik kook een hele rits eieren die ik daarna gebruik voor het ontbijt of bij een ander gerecht. Ik haal vaak van die cheap-ass eierverf setjes die je na één keer gebruiken weg kunt gooien haha!

Een paasontbijt 

Dit hoort bij de paasdagen toch? De geverfde eieren moeten natuurlijk opgegeten worden, net als de lekker broodjes. Ook vind ik zalm iets voor Pasen helaas moet ik dit jaar de gerookte zalm weer eens laten staan MEH! Dit is trouwens het enige dat ik mis tijdens het zwanger zijn ZALM! Afbak croissants die je zelf kunt rollen natuurlijk en aardbeien zullen ook dit jaar weer lekker op tafel staan.

Paaseieren zoeken

Ik heb bij de HEMA herbruikbare eieren gekocht die je kunt vullen met bijvoorbeeld een chocolade eitje. Bij de Lidl zag ik van dat nep chocolade in eieren vorm en deze heb ik gekocht om erin te doen. De eieren verstop ik waarschijnlijk een paar keren en de kinderen mogen ze dan zoeken. Gegarandeerd zoekplezier met een peuter haha!

AH Buitendag

Tweede paasdag zullen wij zelf twee bedrijven bezoeken die meedoen aan de AH Buitendag van Albert Heijn. Een mooi moment om iets leuks te doen als gezin en om de kinderen te laten zien waar ons eten vandaan komt

De kinderboerderij

Nu zijn tot dusver de voorspelling dit jaar voor pasen niet zo goed, maar wie weet trekt het nog bij. Mocht dit het geval zijn dan is het natuurlijk hartstikke leuk om lammetjes te bekijken op de kinderboerderij. En alle anderen dieren natuurlijk.

Gourmetten

Say what?! Jip Pasen is het nieuwe kerst toch met verplichte bezoekjes en gourmetten in de avonduurtjes? Wij doen dit eigenlijk al jaren, met ons gezin tijdens pasen gourmetten. De verplichte bezoekjes slaan wij dit jaar over, wij kiezen voor Q-time met het gezin en ’s avonds zetten wij de plaat lekker aan.

Cupcakes bakken 

Pinterest staat bomvol creatieve ideetjes om te maken van cupcakes speciaal voor Pasen. Ik maakte een speciaal bord op Pinterest om mijn inspiratie op op te slaan. Ik denk dat ik in ieder geval wel iets lekkers ga bakken, maar of ze zo mooi worden als dat ze op Pinterest staan? Ik denk het niet haha! Mochten ze lukken dan komen ze volgend jaar voor Pasen op mijn blog te staan.

Naast bovenstaande zijn de Paasdagen ook perfect voor een spring clean en om even lekker uit te rusten. Wat gaan jullie met Pasen doen? 

Afbeelding via shutterstock
Facebook Comments

Share this post