Happy momlife

joyfromjoyce
Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Aankondiging: Budget week

Vanaf morgen is het week van de voedselbank en dit leek mij het perfecte moment om eens een leuke challenge aan te gaan. Ik wil namelijk de komende week een budget week inlassen. Over de week van de voedselbank ga ik jullie dinsdag alles vertellen, vandaag vertel ik jullie meer over de uitdaging die ik mezelf heb gegeven voor komende week. Of nou ja eigenlijk al een beetje afgelopen week, want ik heb al een paar dagen de challenge uitgevoerd. ik vertel je hier onder meer over deze challenge. 

De komende week kun je iedere dag rond de klok van 17:00 uur (etenstijd) een extra blog verwachten met hierin een recept. Een doodnormaal recept maar wel echt budget proof. Ik ga namelijk 7 gezonde maaltijden met jullie delen waarbij je maximaal €5,- per maaltijd uitgeeft. Maximaal inderdaad, want er zitten ook een aantal goedkopere recepten bij. Ik kies er voor om de recepten zo gezond te maken, om te laten zien dat je ook met een kleiner budget, misschien wel weekgeld, ook gezonde maaltijden op tafel kunt zetten. Ook heb ik ervaren dat het niet altijd even makkelijk is om goedkope ingrediënten te vinden. Ik heb gekozen om bij één winkel de boodschappen te doen en ik mag geen gebruik maken van mijn voorraad op kruiden na (dit vind ik gewoon zonde om opnieuw te kopen). Ik vind namelijk dat wanneer ik gebruik maak van mijn eigen voorraad ik niet ervaar hoe het is om met weinig geld boodschappen te doen. Ik heb dus €5,- per dag en heb er voor gezorgd dat ik het geld contant heb. Zo kan ik ook echt zien wat ik uitgeef.

Ik ga met dit budget dus proberen om een week lang gezonde maaltijden op tafel te zetten. Ik heb er al een paar gemaakt, omdat wij een paar dagen iets gepland hebben en ik die dagen niet kan meenemen. (Boeklancering, een kerstcampagne en een verjaardagen dag haha). Maar ik hoop jullie te kunnen inspireren en wat meer kan vertellen over het feit dat niet iedereen alle boodschappen zomaar kan halen bij de supermarkt.

Facebook Comments

Share this post