Happy momlife

IMG_3423
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Aan deze reflux tips had ik iets

Zoals je misschien wel mee hebt gekregen heeft Fleur het eerst halfjaar veel last van reflux gehad. Ik heb het wel genoemd op mijn blog, maar er echt uitgebreid overschrijven vind ik nog steeds erg moeilijk. Ik ben mijn blog ooit begonnen om anderen te helpen en tips te kunnen delen voor andere moeders en daarom heb ik besloten om de tips die ik heb op gedaan bij de reflux periode te delen. Niet alleen medische tips, maar ook tips die het geheel eromheen iets makkelijker maken. 

Rompers met een spaghetti bandje – Misschien denk je nu wat een gekke tip, maar echt ik heb zoveel rompers moeten wassen en ik heb er zoveel weggegooid, omdat ik de zure vlekken er niet meer uit kreeg. Rompers met spaghetti bandjes zijn wat lager uitgesneden waardoor er minder snel spuug op de rompers komt. Wij hebben Fleur zo vaak moeten omkleden, omdat ze weer eens helemaal nat was van het spugen en door het omkleden werd de reflux weer geactiveerd. Met deze rompers hoefde ik niet iedere keer haar romper te verschonen en was het shirtje voldoende om te vervangen.

Een strak schema – Een ritme is heel belangrijk voor kinderen met reflux. Je krijgt ook als eerste het advies om de drie R-en toe te passen. Hier ben ik met alle kinderen heel erg bewust mee bezig geweest, maar bij Fleur had ik het eerste half jaar absoluut geen ritme. Tot frustratie aan toe. Ik was altijd een beste tijd met de voeding bezig (dikke voeding, kleine speen) en daarna moest Fleur een half uur rechtop. Als ze rechtop was geweest moest ik haar proberen in slaap te krijgen. De ene keer lukte het in haar bedje, de andere keer in de kinderwagenbak nadat ik haar lang heen en weer had geduwd en mijn laatste redmiddel was mijn draagzak of draagdoek. 2 uur slapen zat er niet in, want vaak was ze al snel weer wakker en liep ik weer met haar heen en weer te wiebelen.

Het bedje iets omhoog zetten – Dit is ook een standaard tip en kan echt wel verlichting bieden. Wij hadden op advies een handdoek onder het matrasje van het wiegje gelegd.

Draagdoek of draagzak – Ik Heb Fleur het eerste half jaar bijna 24/7 gedragen, om haar zoveel mogelijk verlichting te bieden. Haar lieve lijfje tegen dat van mij aan en de oogjes die al snel dicht vielen.  Door je kindje met reflux recht op te dragen hebben ze ook minder last van hun reflux en kunnen ze vaak ook beter slapen.

Stokke Tripp Trapp + Newborn set – De stokke stoel is een goede uitvinding en de newborn set is een hele goede set om aan te schaffen als je kindje reflux heeft. Het stoeltje zit namelijk wat schuin en de voedingen bleven er hierdoor bij Fleur veel beter in zitten. Niet altijd het intieme momentje dat je graag wilt met je baby, maar wel minder spuug en pijn en dat was mij heel veel waard.

Hero comfort – Wij hebben qua voeding veel geprobeerd en ook koemelkvrije melk geprobeerd. Uiteindelijk bleek de Hero Comfort voor ons de beste oplossing. Hero Baby Comfort is een dieetvoeding geschikt voor baby’s van 0 tot 6 maanden met last van spugen, krampjes of een moeizame ontlasting. Het geven van johannesbroodpitmeel zorgde namelijk voor nogal veel verstoppingen bij Fleur en hier stopte ik dan ook al snel mee.

Huisarts – Wij hebben ook bij de huisarts gelopen en bij de kinderarts en hier verschillende adviezen gehad. Wij hadden medicijnen die geen verschil maakten en bij de kinderarts werd dit bevestigd + hij gaf uitleg waarom het niet werkt. Ik ga hier verder niet op in, omdat mensen heel fel kunnen reageren op het feit dat wij niet achter de medicatie voor reflux staan. Volg je moeder gevoel hierin. Die weet het het best.

Heb jij nog een gouden tip? 

Facebook Comments

Share this post