Happy momlife

-8929643416902040759_img_0054
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

8 musthaves voor peuters

Met inmiddels ervaring met drie peuters, waarvan 1 nog steeds volop in de peuterfase zit heb ik aardig wat favorieten verzameld. Regelmatig krijg ik de vraag welk product ik nu echt onmisbaar vind met een baby/peuter/kleuter etc en daarom heb ik ze verzameld.

1// Luiertas in rugzak vorm

In het begin had ik een luiertas die crossbody was. Wist ik veel dat een rugtas vele malen handiger was om mee te nemen. Bij Fleur heb ik eigenlijk voornamelijk een luiertas gebruikt die ik op de rug kon dragen. Ik heb haken (ik kocht ze voor 0.40 cent op aliexpress en ze gaan heel lang mee! Ik heb er twee aan hangen voor het evenwicht.) aan mijn kinderwagen/buggy die ik gebruik om de tas aan op te hangen en als ik de draagzak of draagdoek mee heb dan draag ik de tas op mijn rug.

2// Peuter draagzak 

Oo dit is echt mijn beste aankoop voor baby en peuter geweest! Namelijk de Tula draagzak. Nu gebruik de Tula Toddler en toen Fleurtje een klein Fleurtje was gebruikte ik de Tula Free-To-Grow. Beide heel fijn om te gebruiken. Ik heb hem vaak mee met vakanties, dagjes weg of als ik even snel ergens heen wil lopen. Daarnaast gebruik ik hem ook veel bij ziekteleed, tandenleed etc. Hij is hier in huis onmisbaar en ik heb Tamara er ook al mee aangestoken.

3// Anti lek oefen beker 

Oefenbekers hadden ze al toen Aron nog klein waren en ze zijn ideaal om mee te beginnen met oefenen. Je kind moet uiteindelijk uit een normale beker drinken. Daarnaast is de oefenbeker van munchkin zijn ook nog eens anti-lek waardoor je hem dus ook zo in de luiertas kunt gooien.

4// Loopfiets 

Het meest goedkope loopfietsje is hier bij alle drie de kinderen een groot succes (Geweest) Aron vloog er altijd op door de tuin, Sofie kon er heerlijk op rond rijden en ook Fleur heeft er tegenwoordig veel plezier op. Volgens mij hebben wij zelfs het loopfietsje van Aron in gebruik. En dat voor destijds 9,99! Tegenwoordig zijn ze een paar euro duurder, maar alsnog heel goed betaalbaar.

5// Compacte buggy 

Sinds kort hebben wij een nieuwe buggy en deze is heel erg compact. Wij hebben de Qbit+ all terrain in het zwart. Hij is compact om op te vouwen en mee te nemen. Ik denk dat ie qua gewicht zelfs wel mee kan op de fiets. Daarnaast is hij heel wendbaar, dus als ik met de kindjes loop kan ik hem makkelijk heen en weer bewegen om achter de kindjes aan te vangen. Ook is het boodschappenmandje lekker ruim. Dit miste ik nogal bij onze Quinny Zapp.

6// snack reepjes 

In Nederland heb je niet veel keuze in snack reepjes. Maar Duitsland heeft ze in overvloed! Wanneer wij of mijn ouders in Duitsland zijn slaan wij ze ook vaak groots in. Fleur is er dol op en haar broer en zus waren/zijn er ook dol op. Handig om even snel tussen door te geven en ze kliederen niet zo erg als een koekje.

7// fietsstoeltje

Heb je ooit met je peuter gefietst? Moet je zeker doen! Je kunt zoveel dingen ontdekken samen terwijl je geniet van frisse lucht. Fleur vindt het bijvoorbeeld geweldig om dieren te spotten onderweg. Meestal zit ze voorop, maar tegenwoordig zit ze ook al regelmatig achterop als Soof niet mee is.

8// Speelgoed met wielen 

En wat als laatste niet mag ontbreken is speelgoed met wielen eronder. Auto’s van vtech, de auto’s van Paw Patrol of andere simpele auto’s. Alles met wielen is hier in huis een groot succes om mee te spelen.

Daarnaast is een rol behang ook echt niet onmisbaar en een heleboel geduld.

Facebook Comments

Share this post