oud en nieuw

8 leuke Oud & Nieuw tips met kids!

Nog een paar nachtjes slapen en dan mogen we het nieuwe jaar in knallen! Vorig jaar wilde Aron absoluut niet slapen en dit jaar heeft hij hetzelfde voornemen. Een lange avond dus waar wel wat vermaak voor moet klaar staan. Op mijn favoriete website pinterest deed ik een hoop inspiratie op om oudejaarsavond door te komen.
Fun things to do on New Year's Eve with kids! The best ideas for New Year's Eve countdowns, games, crafts, food, activities, and more! How to celebrate New Year's at home with your family.

1. Aftellen naar middennacht 

De vraag die het meest gesteld gaat worden is natuurlijk; Hoe laat is het? Om dit een stuk relaxter te maken zal ik op oudejaarsavond ballonnen ophangen in huis. Vanaf 18:00 uur tot 00:00 hangen er ballonnen. En elke keer als de klok weer een uur verder is mag er een ballon kapot gemaakt worden. In de ballonnen ga ik wat confetti stoppen om het nog feestelijker te maken. Natuurlijk zal ik de stofzuiger dan ook in de buurt zetten. Bron
Glow In the Dark Party Ideas for a Fun New Year's Eve With the Kids, Teenagers and Adults - www.kidfriendlythingstodo.com

2. Glow stick boter kaas en eieren 

Hoe leuk is het om met glow sticks te werken met oud & nieuw? Je kunt er onwijs veel mee. Zo kun je zo ook in de bovenstaande ballonnen stoppen, maar je kunt er ook spelletjes mee doen. Denk eens aan ringwerpen of wat dacht je van boter, kaas en eieren? bron
New Years Eve Party Idea for Kids Confetti Poppers

3. Zelf partypoppers maken

Confetti dat hoort natuurlijk bij het nieuwe jaar (en bij joyfromjoyce) bij de action nam ik al wat party poppers mee, maar je kunt ze natuurlijk ook zelf maken. Makkelijk met een wc rolletje en een ballon. Binnenkort zal ik delen hoe wij hem gemaakt hebben, maar tot die tijd kun je hem o.a op dit blog vinden.

4. spelletjes marathon

Wij hebben met Aron afgesproken dat wij zoveel mogelijk spelletjes gaan doen die avond. Gelukkig heeft ie al een heleboel spelletjes dus dat moet geen probleem gaan worden haha! Je kunt natuurlijk ook een bingo gaan doen speciaal voor oud en nieuw, wie wint de oliebol?

5. Photobooth! 

Maak samen met je kind(eren) leuke photobooth props en ga daarna natuurlijk leuke foto’s maken! Super handig als je een camera hebt met ontspanner of een selfiestick natuurlijk!

6. Kinderchampagne of mocktails! 

Hoe lekker is het om kinderchampagne of wat dacht je van een lekker mocktail? Een cocktail zonder alcohol net als mama! Op pinterest heb ik een bord speciaal met mocktails gemaakt.

7. Wie ben ik?

Wij doen met de feestdagen vaak een rondje Wie ben ik? Met wie ben ik kun je zelf met post-its een leuke spelletje bedenken. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om beroemdheden op te schrijven of juist familieleden. Niet zo creatief? Dan kun je ook nog altijd het spelletje kopen.

8. Pizzarette of gourmetten 

Lekker lang tafelen dood een heleboel tijd tijdens oud en nieuw. ik zag wel eens voorbij komen dat mensen een gourmet plaat klaar hadden staan om aan te zetten wanneer iemand honger had. Gewoon een soort buffet zeg maar. Super lekker! Je kunt natuurlijk ook gewoon gaan gourmetten of wat dacht je van pizza’s bakken met de pizzarette, succes gegarandeerd!

Heb jij nog een leuke oud en nieuw tip? 

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

1 Comment

  • Reply Lisanne

    Super leuke tips! Ik weet het ook nog zo goed dat ik vroeger op een gegeven moment echt niet meer wilde slapen. Wij zijn gewoon lekker thuis en doen rustig aan. Jippe slaapt nog heerlijk. 😉 Verder zijn spelletjes hier altijd een grote hit!

    29/12/2016 at 9:26 pm
  • Leave a Reply