Huis en inrichting sponsored stories

8 keukenitems waar ik niet zonder kan

Ik ben dol op koken en sta dan ook met veel plezier elke dag minimaal één keer in de keuken om weer iets nieuws en lekkers te bereiden. Bloggen over eten doe ik ook graag, maar over het algemeen doe ik dat niet hier, maar zo nu en dan op kitchenmom mijn foodblog. Aangezien ik regelmatig de vraag krijg welke keukenitems ik nu vaak gebruik leek het mij leuk om hier een blog over te schrijven.

1. Siliconen kwastjes

Ik maak regelmatig vlees dat ik meerdere keren tijdens het bakken marineer met een eigengemaakte marinade. Voorheen deed ik het altijd met een vork, maar tegenwoordig marineer ik het met een siliconen kwastje. Ik heb er meerdere in mijn keuken liggen en kan echt niet zonder. Ook gebruik ik ze voor het invetten van een cakeblik bijvoorbeeld. Super handig!

2. Siliconen spatels

Naast de kwasten kan ik ook niet zonder de siliconen spatels ook wel pannenlikkers genoemd. Ik wil altijd al mijn deeg/meel gebruiken en met een pannenlikker krijg ik ook daadwerkelijk alles uit de bakken. Ook wanneer ik een pan eten met een lekker sausje heb gemaakt vind ik het heerlijk om alle saus te gebruiken en dan is een pannenlikker ook wel heel erg handig. Ons bin zuunig 😉

3. Maatlepels

Ik maak veel Amerikaanse/Engelse recepten. In Amerika werken ze vaak met cups en ik vind het mega onhandig om dit altijd om te moeten rekenen. Ik los dit lekker makkelijk op door maatlepels in cups te gebruiken. Ook heb ik een setje dat theelepels/eetlepels aangeeft. Voor mij echt onmisbaar in de keuken.

4. Keuken weegschaal 

Een keukenweegschaal vind ik erg praktisch. De meeste recepten lukken namelijk alleen als je exact de juiste hoeveelheden gebruikt. Ik heb twee soorten weegschalen in mijn keuken staan. De ene is analoog en heeft een hip design wat bij de styling van mijn keuken past. De andere is een digitale weegschaal. Digitaal is sneller en eenvoudiger in het gebruik. Ik gebruik een keukenweegschaal voor het afwegen van bloem, suiker etc., maar ook voor het afwegen van vlees, vis en kip. Soms heb je voor een bepaald gerecht maar 500 gram kip nodig en is het niet nodig het hele pak kip op te maken. Met behulp van de weegschaal verdeel ik de rest in gelijk porties en die vries ik in voor een volgende keer.

5. Airfryer 

De airfryer vind ik echt een fantastische uitvinding. Inmiddels staat dit apparaat ruim een halfjaar in onze keuken en gebruik ik het apparaat meerdere keren per week. Frietjes uit de oven was al een hele verbetering ten opzichte van de friteuse, maar met de airfryer wordt alles nog krokanter en minder vet. Wat ik ook fijn vind is dat met de airfryer de lucht in de keuken veel schoner blijft. Het is voor ons gezin een ideale keukenhulp, alles wat ik vroeger grilde of in de oven deed gaat nu in de airfryer. Dus niet alleen frietjes, maar ook een paprika, courgette of zelfs champignons.  We eten nu minder vet en het bereiden gaat ook nog veel sneller dan in de oven. Echt een aanrader.

6. Vershoudbakjes 

Ik bereid het eten vaak voor, dit in verband met mijn werk of dat Robert vroeg de deur weer uit moet. Ik maak het eten dan alvast en bewaar het in vershoudbakjes. Ook groente die ik al gesneden heb bewaar ik in vershoudbakjes. Zo kan ik ze een paar dagen later nog goed gebruiken.

7. Dunschillers 

Ik kan niet schillen met een schilmesje. Ik snij dan vierkante groente en mijn vingers zitten vol sneetjes. Niet echt verstandig dus. Ik heb daarom een berg aan dunschillers in mijn kast liggen. Zo krijg ik mooi geschilde groente en blijven mijn vingers heel.

8. Olijfolie spray 

Dit is mijn beste ontdekking geweest het afgelopen half jaar. Best bewaarde geheim ooit en je moet het echt eens proberen. Olijfolie spray en kokosoliespray! Geweldig spul! Ik bak mijn eten er in. Ik gebruik het om mijn bakvormen mee in te sprayen. Daardoor plakken de quiches niet meer vast aan de bodem van mijn quichevorm. YESSS! Super fijn spul. Dit moet je echt in huis halen.

Welk keukenhulpje kan jij niet zonder? 

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

1 Comment

  • Reply milou

    ALlemaal super spullen! De meeste kan ik ook niet zonder. Behalve de airfryer die heb ik namelijk niet haha. Ik weet ook neit zo goed of ik er mee moet beginnen of niet haha.

    25/01/2017 at 2:42 pm
  • Leave a Reply