Happy momlife

shutterstock_683259454
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

6 tips om je huis koel te houden

Er zijn weer wat warme dagen en als ik het over ons huis heb dan kan ik zeggen dat het hier heel snel heel warm wordt. Niet echt ideaal vind ik zelf, want ik kan slecht tegen warmte. Om het aangenaam binnen te houden zorg ik ervoor dat de warmte niet naar binnen kan en heb ik nog wat andere foefjes waardoor het hier in huis tenminste een beetje koel blijft. 

1. Ramen en Deuren dicht

Dit is de meest simpele tip, maar wel één van de beste. Doe zodra het warm wordt de ramen en deuren dicht en geeft de warmte niet de kans om binnen te komen. Ik vind het zelf vaak zonde om de achterdeur bijvoorbeeld dicht te doen, maar het wel veel beter. De warmte glipt namelijk heel erg snel naar binnen.

2. Gordijnen dicht 

Raamdecoratie in de woonkamer helpt in de zomer tegen het buiten houden van de warmte. In de winter helpen ze juist weer precies andersom, dan kun je namelijk de warmte prima binnen houden met lekkere dikke gordijnen. Je hebt verschillende soorten raamdecoratie en voor iedereen is er vast wel iets dat werkt in huis.  Wij hebben bij het voorraam een zonnescherm en voor en achter hele dikke gordijnen. Als ik dit dicht doe dan blijft de warmte lekker buiten. Boven doe ik de gordijnen ook dicht zodra de zon op het raam schijnt. En ’s avonds gaat het allemaal laat weer open.

3. Zo min mogelijk elektrische apparaten 

Televisies, pc’s en alle andere elektrische worden heel warm, met warm weer kan een pc of laptop soms nog wel warmer worden. Door dit soort apparaten te gebruiken creëer je nog meer warmte in huis en dat heb je natuurlijk liever niet.

4. Vernevelen 

Vernevelen net als in de warme vlindertuin bijvoorbeeld. Daar voel je altijd een beetje vocht en dat is zo lekker verkoelend. Wij hebben op onze slaapkamer een vernevelaar staan van het merk Duux. Deze zet ik op warme dagen aan als wij of Fleur gaan slapen, zodat de lucht op onze kamer minder droog is. Super fijn! Je kunt dit ook creëren door wat water met een plantenspuit door het huis heen te sprayen.

5. Ventilator (met ijs)

Ook hebben wij een ventilator in huis staan, overdag beneden en boven op de overloop met alle deuren open. Dit verkoelt lekker. Ik heb geen ventilatoren op de slaapkamers staan, omdat je dan snel verkouden kan worden. Ook raden ze het af om te doen bij een baby op de kamer dus dat gaan wij ook maar niet doen. Als het echt heel warm is kun je waterflessen laten bevriezen en deze ervoor zetten, zo heb je een airco gemaakt.

6. Buiten koken 

Deze tip moet ik zelf echt vaker toepassen, want door dat je gaat koken kan het natuurlijk een stuk warmer worden in huis. Vaker barbecuen dus met mooi weer! Wat ik zelf vaak doe is ’s ochtends al koken dat scheelt ook een hoop warmte en stress haha. Ik maak veel pastasalades en die kan ik ’s ochtends al voorbereiden.

Heb jij nog een gouden tip om je huis koel te houden tijdens warme dagen? Laat het achter in de reacties hier of op facebook. Wil je het huis nu juist warm houden? Dan is een Lucht-Lucht warmtepomp misschien iets. 

Facebook Comments

Share this post