Happy momlife

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

6 self-care tips voor vermoeide moeders

Zoals je waarschijnlijk wel gezien hebt; het was stil op joyfromjoyce. De afgelopen weken was het heel stil. Ik was moe, op en mijn hoofd liep over met van alles waar ik niet over wil en kan schrijven. Ik werd compleet geblokkeerd en omdat ik al eens een burn-out heb gehad wist ik wat ik moest doen. Ik nam 10 stappen terug. Ik negeerde mijn blog, ik negeerde mijn social media kanalen en besloot mij te focussen op mijn kinderen, maar vooral op mezelf.

Ik ga er niet om heen draaien, de corona tijd was intensief. Ik heb echt mega genoten van de extra tijd die ik met de kindjes had, maar vergat daar bij vaak tijd voor mezelf te pakken. Ik heb nu ruim twee weken rust gehad en met rust bedoel ik ook echt rust en dat heeft me zo goed gedaan! Ik wilde opladen voor de zomervakantie, zodat dat ook een leuke periode gaat worden. Hoe heb ik er voor gezorgd dat ik weer kon opladen? Dat ga ik je vertellen!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

1. Vraag om hulp!

Dit kon in de coronatijd niet, alles moest alleen gedaan worden en binnen ons gezin. Onze kinderen gingen niet naar opa en oma toe. Inmiddels hebben wij weer een klein kringetje waar de kindjes heen kunnen en mogen. Onze ouders en mijn zus bijvoorbeeld. De kinderen hebben al kleine bezoekjes daar gehad en dat heeft hun en mij goed gedaan. Aron leest op maandag weer bij opa en oma. En volgend weekend gaan er twee ook logeren. Wij hebben dan alleen Sofie en 1 ipv 3 is ook perfect om op te laden.

2. Het hoeft niet allemaal perfect. 

Het is mooi hoor al die insta mommy’s die hun perfecte huizen laten zien, die helemaal opgeruimd zijn. Nou de afgelopen weken heb ik dat enorm los gelaten. Ik maakte schoon wat nodig was en ruimde op wat nodig was, maar deed geen extra dingen. Hetzelfde geldt voor het avondeten. Het was even niet allemaal zo bijzonder als dat het normaal bij mij is. Ons weekmenu zag er iedere week zelfs een beetje hetzelfde uit. Jammer dan! Iedereen was blij met het eten dat op hun bordjes lag.

3. Vind tijd om te sporten 

Tijdens de corona-tijd had ik mezelf voorgenomen echt sportief te doen. Maar man waar moest ik de energie vandaan halen? Inmiddels sport ik minimaal 1 x per week bij de sport club en doe ik aan spinning. Dit doet mij zo goed! Ik wil eigenlijk vaker, maar ik kan de tijd en rust nog niet vinden om vaker te gaan. Maar echt sporten is zo goed voor je mindset. Thuis probeer ik ook nog regelmatig een oefening te doen met mijn Bootcamp in a box. Hier komt deze week nog een blog over online. Daarnaast is het ook super makkelijk om met PopSugar op YouTube work-outs vanuit huis te doen.

4. Ga bezig met je hobby’s

In de corona tijd begon ik met het maken van armbandjes. Dit deed ik vroeger ook en ik vond het heel ontspannend om te doen. Nu de kids weer naar school zijn heb ik genoeg afleiding en ben ik ook weer veel aan het werk. Het is belangrijk om je hobby’s te onderhouden. Het zorgt namelijk voor veel ontspanning.  Naast armbandjes maken was ik altijd veel aan het lezen. Het lezen lukt mij nog niet, dus ik zet met grote regelmaat een luisterboek aan via storytel. Daarnaast vind ik het heel ontspannend om in de keuken te staan. Zoek je nog een hobby? Ik heb een paar voorbeelden voor je:

 • Lezen
 • Haken
 • Breien
 • Kleuren
 • Tuinieren
 • Bullet Journal beginnen
 • Schrijven
 • Koken/bakken
 • Naaien
 • Yoga
 • Puzzelen
 • Sieraden maken
 • Borduren

5. Laat je hoofd tot rust komen

Kinderen vragen veel van je en dat is logisch. En wij moeders willen ook altijd alles voor onze kinderen doen (Vaders ook trouwens!). Maar soms hé moeten wij onszelf even op nummer 1 zetten. Want zolang mama zich niet goed voelt zal het hele gezin er onder lijden. Maak tijd om voor je zelf te zorgen. Zorg dat alles in je hoofd weer rustig is. Wat mij helpt is af en toe op te staan voor dat de kinderen wakker zijn. Of in ieder geval even alleen naar beneden te gaan. Een kopje koffie even wat werken en dan alle tijd en rust voor de kindjes. Ik leerde de afgelopen periode dat ik het fijn vind om in de ochtend in de tuin te zitten met mijn koffie.

6. SLAAP! 

En het aller belangrijkste voor iedereen is voldoende slaap. En dit, dit is iets waar ik nog zoveel van moet leren. Ik moet minimaal 8 uur per nacht slapen, maar er zijn een paar redenen waarom ik niet voor een bepaalde tijd kan slapen. Wel lig ik dan al in bed. Ook doe ik vaak in het weekend een middagdutje. Hier ga ik enorm goed op haha! Ik heb wel eens stukken gelezen dat het hartstikke goed is voor mensen om middagdutjes te doen.

Tot slot! 

Kinderen groeien snel. Ze zijn maar jong voor zo’n korte periode en daarom is het belangrijk om te genieten van ieder moment samen. En stiekem hé vergeten wij ons zelf tijdens dit genieten. HEt is belangrijk om een goede evenwicht hier in te hebben. Streef niet naar perfectie, dat is onmogelijk!

Wees de beste moeder die je kan zijn door voor je zelf te zorgen, psychisch en mentaal. Hoe beter je voor je zelf zorgt hoe beter je voor je gezin kan zorgen.

Facebook Comments

Share this post