Happy momlife

Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

5 x zo zet je de lekkerste koffie thuis

Wakker worden, een kopje koffie zetten en je laptop openklappen. Niets fijner dan dat wanneer je thuis aan het werk bent. Toch kan de kwaliteit van je kop koffie net wat minder zijn dan als je ‘m to-go bij je favoriete koffiezaak of op kantoor haalt. Daarom zetten we vijf tips op een rij waarmee jij ook thuis die heerlijke koffie kunt zetten en niks hoeft te missen!

brown coffee on white strainer

1. Verwarm je kopjes voor

In een koffiezaak zie je vaak de kopjes bovenop de koffiemachine staan. Dit is zo omdat er een verwarmingsfunctie zit op de koffiemachine zodat de kopjes lekker warm zijn en je langer kunt genieten van een heerlijke, romige cappuccino. Je kunt dit thuis ook gemakkelijk doen door de kopjes te spoelen met warm water, of bijvoorbeeld wat gekookt water in het kopje te doen terwijl je de koffiemachine klaarmaakt. 

2. Maak gebruik van verse koffiebonen

Koffie wordt gemaakt van gemalen koffiebonen. En laten we eerlijk zijn: versgemalen koffie proeft toch net een stuk beter dan koffie die al langere tijd gelden gemalen is. Dit komt omdat de kwaliteit van koffie achteruit gaat wanneer het in aanraking komt met lucht. Maal dus niet teveel bonen tegelijk en sluit de zak luchtdicht af.

3. Kies de juiste koffiebonen

Nu je weet dat je vers gemalen koffiebonen moet gebruiken, is het belangrijk om de koffiebonen uit te kiezen die de juiste smaak kiest. Of je nou van fruitig of krachtig, licht of donker gebrand houdt: er is voor ieder wat wils in de wereld van koffie. Kijk bijvoorbeeld eens bij koffiecentrale.nl. Wedden dat er iets tussen zit voor je?

4. Gebruik koude melk

Een goede cappucino maken doe je het beste met koude melk. Dit komt omdat je de melk dan meer tijd geeft om op te schuimen zonder dat deze al te warm is. Volle melk schuimt het beste, maar je kunt ook voor speciale barista varianten van plantaardige melk kiezen.

5. Werk schoon

Een goede kop koffie kun je alleen zetten met schone spullen: een schone beker om uit te drinken, een schoon lepeltje en natuurlijk ook schone kannetjes. Denk aan een espressokannetje of melkkannetje: je wilt voorkomen dat hier oude resten in zitten die je koffie bitter laten smaken. Hygiëne is dus het sleutelwoord!

Facebook Comments

Share this post