Voor een deel van Nederland is het al zomervakantie, maar hier moeten wij nog een paar dagen. Ach die paar dagen overleven wij ook nog wel. Ondertussen hebben wij wel alvast wat vakantie activiteiten gedaan. Lekker met waterspelen en lekker picknicken bijvoorbeeld. Ik maakte 5 lekkere hapjes die wij meenamen tijdens het picknicken en dit bleek een groot succes. Omdat het allemaal kleine en makkelijke recepten zijn leek het mij wel leuk om een verzamel blogpost te maken met lekkere hapjes.
Poffertjes spies
Benodigdheden:
- Poffertjes
- Aardbeien
- Banaan
Bereiding:
Eigenlijk is het zo makkelijk dat het leuk is om te doen met je kind(eren). De aardbeien en bananen moeten in plakjes gesneden worden en daarna kun je ze rijgen op een spies. Eventueel kun je er ook nog wat nutella op doen, maar wij proberen chocolade bij onze kinderen zoveel mogelijk te beperken.
Wraps met ham en eiersalade
Benodigdheden:
- 4 wraps
- bakje eiersalade (of je maakt hem zelf)
- Beenham
- Rucola
Bereiding:
Smeer de wrap in met eiersalade en verdeel hier over heen de plakken beenham en rucola. Rol de wraps op en snijd deze doormidden. Het geeft een leuk aangezicht als je ze schuin doormidden snijden.
Aardbeien-kwart triffle
Benodigdheden:
- 400 gram aardbeien
- 1 vanillestokje
- 3.5 eetlepel poedersuiker
- 500 gram volle kwark
- 4 chocolade muffins
Bereiding:
Verwijder de kroontjes van de aardbeien en halveer ze in de lengte. Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap het merg eruit (met een mespunt). Roer het merg en de poedersuiker door de kwark. Verkruimel de muffins en verdeel deze over de bodem van de glaasjes of jampotjes (handig om mee te nemen). Verdeel het kwark hier overheen en daaroverheen een laag aardbeien. Garneer met wat poedersuiker. Mmm!
Plaattaart met bladerdeeg
Benodigdheden:
- 4 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
- 1 bolletje mozzarella
- 2 eetlepels pesto
- 6 plakjes tomaat
- 1 theelepel basilicum
- halve rode ui
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 220 graden. Leg de plakjes bladerdeeg naast elkaar en zorg dat de randjes elkaar overlappen. Prik wat gaat in het bladerdeeg. Snijd de mozzarella en tomaten in plakjes en de ui in mooie ringen. Smeer een laagje pesto over het bladerdeeg (ik doe dit het liefst als het nog bevroren is) en verdeel hierover de mozzarella, tomaat en rode ui. Zet de taart voor 20 minuten in de oven.
Mmm naast deze lekkere hapjes kun je natuurlijk nog meer lekkernijen meenemen om te gaan eten. Denk bijvoorbeeld aan stokbrood met smeersel of groente met een lekkere (zelfgemaakte) dip.