Happy momlife

shutterstock_309774557
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

5 tips om gezellig met de kinderen naar buiten te gaan in de herfst

Als ik op dit moment naar buiten kijk is het echt herfst en ik kan er ook onwijs van genieten. Ik heb al vaker vertelt dat ik een herfsttype ben, maar echt ik geniet hier enorm van. Ik vind het ook heel leuk om in de herfst met de kinderen naar buiten te gaan. Er is zoveel te ontdekken en zoveel te doen. Ik deel graag wat leuke herfst buiten speel tips met je.

1. Schatten zoeken in de natuur 

Het leukste is om herfst schatten te zoeken. Maak een lijstje met herfst items die je allemaal kunt vinden en laat je kinderen ze zoeken. Denk aan kastanjes, eikels, beukenootjes, maar natuurlijk ook mooie bladeren. Deze schatten kun je natuurlijk ook weer gebruiken om mooi knutselwerkjes te maken. Spinnenwebben bijvoorbeeld die maak je heel gemakkelijk met kastanjes, satéprikkers en wol. Ik denk dat iedereen ze wel kent.

2. In de plassen stampen 

Ook dit hoort echt bij de herfst wat mij betreft. Laarzen aan en springen maar. Ik kan Sofie hier echt heel blij mee maken. Tja ze kunnen een beetje vies worden, maar dat hoort toch ook wel een beetje bij het kind zijn toch?

3. Help de vogels 

In de herfst en in de winter is het voor vogels lastig om eten te vinden. Wij kunnen ze daarom goed helpen door een vetbol te maken of door pinda’s te rijgen. Daarnaast is het naast heel leuk ook nog erg leerzaam voor kinderen. Een simpel klusje waar je wel even mee bezig bent. Bij de action kun je zaden halen voor de vetbollen. Smelt wat frituurvet in een pan gooi er een handje zaden doorheen en giet het in een plastic beker. Laat het geheel hard worden en dan kun je er een mooi plekje voor zoeken. Bijvoorbeeld aan een boom.

4. Natuurparfum 

Neem een plastic bekertje mee naar het bos en doe hier wat water in. Laat je kinderen allerlei dingen verzamelen die ze onderweg in de natuur tegenkomen en waarvan ze denken dat het lekker ruikt. Zoek een stokje en stamp het geheel fijn. Wie maakt het lekkerste geurtje?

5. Herfst tuinieren

Tja en dit moet ook gebeuren. De tuin moet herfst/winter klaar gemaakt worden en ik merk dat onze kinderen het leuk vinden om te helpen. De loungesets moeten naar binnen, de trampoline moet afgebroken worden en de bladeren aangeharkt worden. Vooral het aanharken van de bladeren vinden ze erg leuk.

Gaan jullie graag naar buiten in de herfst?

Facebook Comments

Share this post