Happy momlife

transmission tower under gray sky
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

5 tips ; besparen op je energiekosten

Dat de energieprijzen om hoog gaan is voor niemand nieuws. Toch kun je hier zelf ook wat aan doen. Minder snel de verwarming aanzetten bijvoorbeeld of eerst een dikke trui aantrekken voordat je de verwarming een graad hoger zet. Oh en wat dacht je van minder lang douche? Hier in huis zijn er twee mannen dol op douchen en het liefst iedere dag zo lang mogelijk. Ik heb vijf handige tips verzamelt voor het besparen op je energierekening. Iedereen kan momenteel wel wat handige energiebesparende tips gebruiken denk ik.

transmission tower under gray sky

1// Vloerisolatie – Vloerisolatie is wel echt een musthave, veel kou komt namelijk via de grond je huis binnen. Maar wat kost vloerisolatie? En hoe snel heb je dit weer terug verdiend? Daarnaast moet je ook een keuze maken uit de soorten vloerisolatie. Welke past het beste bij je woning ? Tijdens mijn zoektocht op het internet ontdekte ik dat je binnen 7-10 jaar deze investering weer kunt terug verdienen en dat je er snel al profijt van kunt hebben (geen koude voeten meer). Kies je er voor om ook nog eens vloerverwarming te plaatsen? Dan heb je hier nog meer profijt van. Vloerverwarming is energiezuiniger dan centrale verwarming.

2// Slowcooker – Wist je dat het gebruiken van een slowcooker kostenbesparend is? Doordat je voeding op een lage temperatuur gaar wordt verbruikt het apparaat minder stroom. Ik gebruik mijn slowcooker meerdere keren per week om er maaltijden in te maken of vlees in te garen bijvoorbeeld. Hierdoor gebruik ik mijn gasfornuis minder en is mijn gasverbruik ook lager.

3// Was op 30-40 graden – Door te wassen op 30-40 graden ipv van 60 graden voorkom je dat je wasmachine helemaal moet opwarmen. Hierdoor is de wasmachine vaak sneller klaar en verbruikt hij minder stroom. Hang daarnaast zoveel mogelijk was op in plaats van in de droger. Wil je toch een droger gebruiken? Bekijk dan eens een warmtepomp droger. Deze doen er wel langer over, maar hebben een heleboel voordelen.

4// Goed ventieleren – Goed ventileren is belangrijk. Een droog huis verwarmen kost minder energie dan een vochtig. Zorg ook dat lucht goed door uw huis kan stromen, via ruimte onder de binnendeuren of roosters in binnendeuren en -muren. Ik zet iedere ochtend boven alle ramen tegen elkaar open, zodat het even goed kan ventileren en doorwaaien. De kleine raampjes op de slaapkamer en in de woonkamer staan in principe altijd op.

5// Stekker uit het stopcontact – Zet zoveel mogelijk elektrische apparaten echt uit, in plaats van op stand-by. Denk ook aan de opladers van de telefoon, babyfoon en tandenborstel. Laat ze niet ongebruikt in het stopcontact zitten. Dit is een dingetje waar wij zelf nog echt wel wat aan kunnen doen. Ik vergeet altijd lampen uit de toen, of heb nog mijn oplader in het stroomzitten. Naast dat het je extra geld kost is zo’n oplader in het stroom laten zitten ook nog eens brandgevaarlijk

Heb jij nog een tip om de komende tijd te besparen op de elektriciteitsrekening? En hoe houden jullie de boel goed warm? Laat het vooral weten en laten we samen de beste tips met elkaar delen!

Facebook Comments

Share this post