Happy momlife

shutterstock_517179619
Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

5 redenen om boodschappen te laten bezorgen (of af te halen)

Inmiddels bestellen wij al zo’n 10 weken onze boodschappen online bij de jumbo. Elke woensdag pikken wij ze op en hebben wij alles weer in huis. Ik denk dat je wel door hebt dat het een succes is, maar waarom eigenlijk? En waarom vind ik dat je dit echt moet doen (als je kinderen hebt). Het ophalen of laten bezorgen van de boodschappen is gewoon een goede uitvinding voor mensen die graag tijd over houden. 

Het scheelt tijd 

Oké ik begin maar waar ik mijn intro mee geëindigd ben. Voorheen deden wij op zaterdagochtend de boodschappen en waren wij tot rond lunchtijd op pad om alles binnen te halen. Ik kocht alles bij diverse winkels, omdat ik dacht dan goedkoper uit te zijn. Daardoor waren wij veel tijd kwijt. Nu kost het boodschappen ophalen nog geen 10 minuten, ideaal! Het thuis laten bezorgen kan nog meer schelen, maar de enige winkels die het hier doen zijn de Poeisz en de Coop en die winkels vind ik te duur en het zijn gewoon niet mijn winkels. Stiekem wacht ik nog steeds op de Albert Heijn, want dit vind ik toch de prettigste winkel met de fijnste aanbiedingen. Maar hé het afhalen scheelt ook al enorm veel tijd.

Gratis producten 

Oké dit moet niet de voornaamste reden zijn, maar bijna elke week krijgen wij een product gratis bij onze boodschappen. Zo krijg ik twee keer philadelphia en hier maakte ik cheesecake van voor Aron zijn verjaardag. Ook hebben wij al eens kleine kuipjes broodbeleg gekregen, een pak met plakjes kaas en nog meer dingen die wij zelf ook wel gebruiken. Leuke bijkomstigheden.

Het scheelt onnodige producten 

Doordat je niet meer door de winkel heen loopt grijp je niet meer constant naar items die ook wel lekker zijn. Of producten die nieuw zijn en je echt nodig denkt te hebben. Dit heb je vaak niet en zo geef je snel onnodig geld uit. Geld die je waarschijnlijk wel beter kunt besteden.

Aanbiedingen in slaan 

Dit is misschien niet echt een voordeel als je de boodschappen afhaalt, maar bij bezorgen wel. Je hoeft namelijk niet zelf de producten sjouwen haha! Eigenlijk is het ook wel een tegenhanger van het vorige voordeel, want heb je al die producten die je extra wilt inslaan wel nodig? Lastig Lastig! Maar door dat je er zelf niet mee hoeft te slepen kun je dus groot in slaan en je voorraad lekker aanvullen. Ik ben trouwens dol op een voorraad van bepaalde producten. Misschien dat ik hier nog wel een blogpost over schrijf.

Het scheelt benzine

Dit is in ons geval een voordeel voor beide afhalen en bezorgen. Door het afhalen hoeven wij namelijk nog maar naar één punt te gaan met de auto. De kleine dingen die wij niet bij de Jumbo halen doe ik meestal op de fiets. Het laten bezorgen scheelt natuurlijk voor jezelf benzine, want je hoeft de auto niet in. Maar voor het milieu is het echt niet minder belastend. Wel voor je benzine potje.

Laat jij de boodschappen al bezorgen? 

Facebook Comments

Share this post