Happy momlife

brown wooden framed glass window
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

5 manieren om je woning te isoleren

Geld besparen is voor steeds meer mensen belangrijker. Je kunt bijvoorbeeld geld besparen door op je boodschappen te letten of onnodige lasten op te zeggen. Maar wist je dat je ook je woning kunt isoleren om zo geld te besparen? Isoleren kan bijvoorbeeld op de vijf manieren die ik hieronder heb beschreven. Deze oplossingen kosten natuurlijk wel geld, maar verdien je op langer termijn wel terug.

brown wooden framed glass window

Spouwmuur isolatie

Met een spouw wordt de ruimte bedoeld tussen de binnen- en de buitenmuur (Dit kun je ook lezen in de spouwmuurisolatie gids). Met spouwmuurisolatie vul je die ruimte op met isolatiemateriaal. Het gevolg is dat je woning de warmte beter vasthoudt en dat de muren minder kou afgeven. De verwarming hoeft minder vaak aan, wat zowel winst voor je portemonnee (minder gasverbruik) als het milieu oplevert (minder CO2-uitstoot). Ongeveer driekwart van de Nederlandse huizen heeft al geïsoleerde buitenmuren. Is dit bij jouw woning nog niet het geval, dan is het zeker het overwegen waard, wist je dat er ook een subsidieregeling van spouwmuurisolatie is? Dit kan een hoop schelen in je portemonnee!

Dubbel glas of triple glas

Goed isolerend glas houdt in de winter de warmte binnen en in de zomer de warmte buiten zodat het binnen lekker koel blijft. Kies je voor dubbel glas, dan bespaar je enorm op je energierekening ten opzichte van enkel glas. Wil je je huis nog beter isoleren en nog meer geld besparen dan kun je kiezen voor triple glas dit houdt nog meer kou buiten en warmte binnen!

Vloerisolatie

Bij vloerisolatie gaat het om het isoleren van de vloer op de begane grond van je huis. Als je een kruipruimte onder je vloer hebt is dit ideaal, maar ook zonder of met een heel lage kruipruimte is vloerisolatie mogelijk. Vaak combineren mensen dit ook wel met het leggen van vloerverwarming in huis. Dan ben je dubbelop goed bezig!

Dakisolatie

Een niet goed geïsoleerd dak verliest veel warmte en dat is natuurlijk zonde! Warme lucht stijft omhoog en wanneer je dak niet goed geïsoleerd is verlies je dus veel warmte. wooncomfort op en het zorgt ervoor dat je honderden euro’s op je energierekening bespaart. Je kunt dit laten doen of helemaal zelf aanpakken. In het laatste geval kost het je alleen de aanschaf van isolatiemateriaal en gipsplaten voor de afwerking. Wij hebben dit zelf gedaan en het ervoor gezorgd dat wij een lekkere warme zolder hebben.

Deuren en Kozijnen isoleren

Bij ons zit de schuur vast aan onze woning en dit is echt een tochtgat. De schuur is namelijk niet geïsoleerd. Er komt veel kou door de tussendeur naar binnen. Maar ook via de voordeur komt er weel kou naar binnen. Een goed geïsoleerde deur kan veel warmte binnen houden. Isolatiestrips, tochtprofielen en een brievenbusborstel helpen ook. Ook kozijnen zijn echt tocht gaten, mocht je een ouder huis hebben dan kun je het beste investeren in nieuwe kozijnen.En tot die tijd vroeg de gordijnen dicht.

Hoe energiezuinig is jouw woning en wat zou je graag als eerste willen aanpakken om je huis beter te isoleren?

Facebook Comments

Share this post