Happy momlife

img_5011
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

5 leuke zomerse ideeën om te doen in je eigen tuin

De zomer is echt begonnen en wat een geluk hebben we tot dusver met het weer hé! En zoals het nu lijkt komen er nog veel meer mooie, warme zomerse dagen aan! Wij kijken er naar uit en zijn er helemaal klaar voor. Eerst even plezier maken op de camping om daarna nog meer herinneringen te maken in en om het huis.

1- Zwemmen in de tuin

Zodra wij terug komen van de camping gaan wij ons grote zwembad opzetten. Op dit moment hebben wij hem nog niet op staan, omdat het hele drukke weken zijn en er vrij weinig tijd is om er in te zwemmen. Daarnaast heeft het weinig zin als je daarna 2 weken gaat kamperen. Zodra wij terug komen gaat het grote zwembad op, zodat de kinderen de weken dat ze bij huis zijn lekker kunnen zwemmen. Wij hebben een groot zwembad in de tuin staan inclusief pomp en bakje om Chloortabletten in te doen.

2- Kamperen in de tuin

Nog zo’n leuke activiteit om te doen is kamperen in de tuin! Wij deden dit onlangs met een tipi tent, maar hebben het ook al een aantal keren gedaan met een normale tent. Er zit zoveel voorpret bij dat het gewoon echt de moeite waard is. Ook super leuk om te combineren met punt 5 van dit lijstje. Of met punt 4, want die is ook uitermate geschikt!

3- Picknicken in de tuin

Iets wat wij zeker meerdere keren per zomer doen is picknicken in de tuin. Lekker eten maken met elkaar en daarna op een kleedje of aan onze picknicktafel samen opeten. Heerlijk!

4- Een film avond houden in de tuin

Op pinterest zie je het vaak voorbij komen, vooral in Amerika. Filmavonden in de tuin, wist je dat je dit heel makkelijk kunt doen? En dat het met wat verlichting super gezellig lijkt in de tuin? Het staat bij mij op de bucketlist voor de komende zomervakantie. Gewoon de televisie naar buiten slepen, of met een beamer aan de gang er zijn zoveel leuke manieren om dit gezellig te maken.

5- een kampvuur maken

En dan de vijfde tip. Dit is zo leuk om met je kinderen te doen. Als je de ruimte hebt zal ik zeker zeggen; maak zelf een kampvuur. Heb je geen ruimte? Dan kun je gewoon een vuurkorf gebruiken bijvoorbeeld. Lekker met een bakje eromheen. Vergeet bij het maken van de vuurkorf niet de marshmallows, blokjes chocolade en de theebiscuitjes, want smores horen er natuurlijk wel bij! Een kampvuur doet mij altijd denken aan mijn oom die in maart overleed, hij pakte er bij familieweekenden altijd zijn gitaar erbij om de leukste en mooiste liedjes te zingen. Het is dat ik én geen gitaar kan spelen én niet mooi kan zingen, want anders had ik het graag gedaan!

Wil je ook een Zwembad kopen dan zijn er een heleboel mooie, praktische opties die je kunt overwegen waar je ook nog eens lang plezier van kunt hebben. Ons zwembad gaat bijvoorbeeld al 7 jaar mee!

Facebook Comments

Share this post