Happy momlife

IMG_8837
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

5 dingen die ik mezelf tegenwoordig toe laat om te doen

Minder streng zijn voor mezelf dat is iets waar ik de afgelopen maanden veel mee bezig ben geweest. Ik volg nu een tijdje een coaching bij Mamazone om mezelf als moeder nog beter te maken, maar een betere moeder begint bij jezelf. Over de coaching ga ik later nog van alles vertellen. Ik leerde tijdens mijn coaching dat ik zelf ook dingen mag doen en ik ga je vertellen wat ik tegenwoordig van mezelf mag doen gedurende de dag.

Middagdutjes

Middagdutjes? Yes! Ik was altijd van 07:00 tot 22:00 continu bezig met de kinderen, het huis of met mijn blog. Tijdens mijn coachingssessie kwam er uit dat ik zelf echt heel erg moe ben en behoefte heb aan extra slaap. Het was ook een heftige periode op dat moment en de dutjes besloot ik te doen. Een powernap van 30 minuten is meestal al voldoende. Door de weeks als Aron en Sofie op school waren en Fleur op bed lag heerlijk! Ook op Zondag ga ik vaak even naar boven om een dutje te doen.

Keuzes voor mezelf maken 

Er is niemand die keuzes voor mij maakt behalve ik zelf, maar bij het maken van mijn keuzes denk ik vaak alleen maar in het belang van mijn gezin/kinderen. Ik ben thuis omdat ik voor de kinderen wil zorgen, omdat ik ze mijn aandacht wil geven. Hierbij vergeet ik compleet wat ik zelf belangrijk vind en wat ik zelf wil bereiken in het leven. Daarom begin ik per 1 september met Feestjes voor Kinderen en ben ik te boeken voor kinderfeestjes thuis of ik maak een kinderfeestje op maat voor je.

Me-time

Vanaf 1 september gaat er nog meer veranderen. Fleur gaat namelijk 2 ochtenden naar het kinderdagverblijf omdat ik tijd nodig heb om aan mezelf te werken. ik wil naar de sportschool, rijlessen volgen en op dat moment ook nog proberen te werken haha. Ik ben benieuwd of het allemaal gaat lukken.

(Bijna) elke dag wandelen 

Nog iets wat ik tegenwoordig bijna elke dag doe is wandelen. Of ’s ochtends (tijdens de vakantie) of na het eten als de kinderen op bed liggen. Ik ben een mooi weer wandelaar dus in de winter zal ik dit niet doen haha! Maar nu in de zomer wandel ik elke dag al is het maar een kwartier. Tijdens het wandelen luister ik vaak een podcast.

Hulp vragen 

En misschien wel de belangrijkste van allemaal; ik vraag hulp als het nodig is. Nu zit ik nog in mijn coaching sessie en kan ik altijd bij mijn coach terecht. Maar ook om mij heen vraag ik hulp als het nodig is. Nog niet zoveel als altijd nodig is maar voldoende hulp voor nu.

Facebook Comments

Share this post