Happy momlife

1719599159624589756_img_0219
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

5 dingen die ik aan ons huis zou willen veranderen

Inmiddels wonen wij twee jaren in ons huidige huis en is er al een heleboel verandert. Maar er zijn nog een boel dingen die ik nog wel wil veranderen, om het nog meer een thuis te maken. Ik heb 5 dingen er bij gepakt waarvan ik vind dat het nodig gedaan moet worden.

1. Kunststof kozijnen 

Op dit moment heeft ons huis houten kozijnen met een afgebladerde laag verf. Volgens de verhuurder is dit 3 jaren geleden gedaan, maar niet heel best als je het mij vraagt. Ik zou liever kunststof kozijnen willen. Ten eerste omdat het onderhoudsvrij is. Ten tweede ook omdat je dan ander soort ramen krijgt en je deze prachtige kunststof kozijnen makkelijker dicht maken met een hor. Nu weet ik dat dit niet op kort termijn gaat gebeuren, maar een beetje wensen mag wel toch?

2. De trap bekleden 

Ook de trappen moeten opnieuw bekleed worden. Er ligt nu vloerbedekking op wat er echt al heel lang op ligt. Ik wil wel weer graag vloerbedekking. Dit dempt een beetje het geluid van de stampende kinderen op de trap en het zorgt er voor dat ik niet 100 keer van de trap af val wanneer ik in alle haast de trap op en neer ga. Ik wil het dan wel in een andere kleur. Op dit moment is het een blauwe kleur, ik zou graag een mooie grijze of antraciet kleurige vloerbedekking willen.

3. Een nieuwe badkamer 

Tja wat kan en zal ik hier nog over zeggen. Onze badkamer is uitgeleefd, opgebruikt en toe aan vervangen. Ik denk dat de badkamer er al zin zit zolang als het huis hier staat en dat is veel te lang. Daarnaast zitten er barsten in de muur, zit er ruimte achter de tegels en zat er flink wat schimmel in de badkamer toen wij er in kwamen. Wij hebben zelf een klein beetje aan de badkamer gedaan, maar er moet nog veel en veel meer gedaan worden. Ook de wc hoort bij dit kopje want ook die is af en opgebruikt. Er zijn al zoveel reparaties geweest dat het nu denk ik wel tijd is om dit te vervangen.

4. De keuken

Naast de badkamer is de keuken ook een doorn in het oog. Wij hebben hem een beetje lopen opknappen, maar eigenlijk moet ook deze vervangen worden. De keukenkastjes hangen deel los, het aanrecht zit vol krassen en er zitten gaten in de muur boven de kraan waar ooit een boiler oid heeft gezeten. Wij hebben er zelf een extra aanrecht bij gemaakt om bijvoorbeeld de slowcooker op te zetten. Ik ben benieuwd wanneer we dit kunnen aanpakken!

5. De bijkeuken 

In de bijkeuken staan bij ons de wasdroger en wasmachine, daarnaast hebben wij nog een hokje waar kasten staan met schoenen, buitenspeelgoed en tuingereedschap. Het ziet er allemaal heel oud en lelijk uit maar het is wel een super praktische ruimte. Toch zou ik hem zelf iets anders willen en iets willen aanpassen. Ik wil de boel sowieso verven een nieuw vloer er in leggen en er voor zorgen dat ook het achterste stuk er mooier uit ziet. Het is wel één van de plekken waar je binnenkomt.

Nog genoeg te doen dus! Hebben jullie ook zo’n lange klussen lijst? 

Facebook Comments

Share this post