Happy momlife

geboortekaartje voorkant
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

4 tips voor het perfecte geboortekaartje

Verwachten jij en je partner over niet al te lange tijd jullie eerste kindje? Dan kan het geen kwaad om alvast een aantal voorbereidingen te treffen. Denk bijvoorbeeld alvast na over de geboortekaartjes. Je wilt iedereen in jullie omgeving immers op de hoogte brengen van de geboorte van jullie kind. Maar hoe maak je eigenlijk het perfecte geboortekaartje? Met de volgende 4 tips lukt dit je vast en zeker.

1) Ga op zoek naar een leuk kaartje
Het begint allemaal met het vinden van een leuke kaart. Dit kan een helse zoektocht worden, want het aanbod geboortekaartjes is ontzettend groot. Zo kun je bijvoorbeeld voor geboortekaartjes dieren kiezen, maar er zijn ook kaartjes met een klassieke of stoere uitstraling. Daarnaast zijn er speciale geboortekaartjes voor jongens en meisjes en voor tweelingen. Wil je geen standaard geboortekaartje? Dan kun je zelf een geboortekaart ontwerpen. Hier hoef je geen specifieke kennis voor te hebben, want je kunt hier online ontwerptools voor gebruiken. Met deze tools is iedereen in staat om zelf een geboortekaart te maken zonder dat dit veel tijd en moeite kost.

2) Kies voor een persoonlijke tekst
Als je eenmaal een mooie kaart gevonden of ontworpen hebt, kun je nadenken over de binnenkant.
Omdat je deze kaart verstuurt vanwege de geboorte van je baby, is het leuk om hier wat persoonlijke informatie over te delen. Naast de naam, geboortedatum en geboortetijd kun je ook op het kaartje vermelden wat de lengte en het gewicht van je baby was bij de geboorte. Veel mensen voorzien een geboortekaartje bovendien van een kort gedichtje, een quote of een korte, persoonlijke tekst. Tot slot is het handig om het adres, contactgegevens en eventuele rustmomenten van de ouders op een geboortekaartje te vermelden.

3) Bestel een proefdruk
Om jezelf tijd en moeite te besparen, kun je een geboortekaartje alvast zo ver mogelijk ontwerpen. Je hoeft na de bevalling dan alleen nog maar de ontbrekende gegevens in te vullen, waardoor het kaartje snel klaar is. Voordat je een definitieve bestelling plaatst, is het verstandig om een proefdruk te bestellen. Je ontdekt op deze manier hoe de kleur en lettertype in het echt zijn. Laat de kaart bij voorkeur ook door iemand anders bekijken, bijvoorbeeld je (schoon)ouders en vraag wat zij ervan vinden. Als je ergens niet helemaal tevreden over bent, kun je dit nog aanpassen voordat je daadwerkelijk een bestelling plaatst.

4) Wacht niet te lang met bestellen
Ben je van mening dat je het perfecte geboortekaartje ontworpen hebt? Wacht dan niet te lang met bestellen. Hoe langer je wacht, des te langer het duurt voordat je de mensen in je omgeving het geboortekaartje kunt sturen. Vergeet niet te kijken of er enveloppen meegeleverd worden bij de kaartjes. Dit is meestal wel het geval, maar er zijn uitzonderingen. Als er geen enveloppen bij zitten, moet je deze zelf kopen. Denk bovendien goed na over het aantal kaartjes. Voor geboortekaartjes geldt doorgaans dat je er beter te veel kunt bestellen dan te weinig.

Facebook Comments

Share this post