Happy momlife

geboortekaartje voorkant
Foto van Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

4 tips voor het maken van een origineel geboortekaartje

Gefeliciteerd lieve aanstaande mama! De komst van een baby is een bijzondere gebeurtenis die je wilt delen met je vrienden en familie. Een origineel geboortekaartje is daarbij de perfecte manier om je nieuwe gezinslid aan te kondigen. Maar hoe maak je nu een kaartje dat echt bij jullie past? In dit artikel delen we vier fijne tips om een uniek geboortekaartje te maken dat helemaal van jullie is.

#1 Liefde op de eerste klik

Een persoonlijk geboortekaartje maken is super leuk en makkelijk! Een van de beste manieren om het persoonlijk te maken is door een bijzondere foto van jullie bundeltje geluk te kiezen. Het maakt niet uit wat voor soort foto het is: een close-up van de voetjes, een foto van jullie baby in zijn of haar favoriete outfit, of een foto van jullie als kersvers gezin. Zorg er wel voor dat de foto van goede kwaliteit is en dat de belichting goed is. Het is ook een gaaf idee om bijvoorbeeld een zwart-wit foto te gebruiken en hiermee te spelen in het ontwerp als je geboortekaartjes gaat maken

#2 Kleuren buiten de lijntjes 

Bij het maken van een geboortekaartje kun je ook lekker creatief zijn met kleuren en lettertypes. Meestal worden er traditionele kleuren als roze en blauw gebruikt, maar waarom niet iets anders kiezen wat beter bij jullie gezinnetje past? Denk bijvoorbeeld aan holografische letters, een afdruk op écht berkenhout of een mooi lettertype op foliedruk. Dit geeft het geboortekaartje een unieke touch en maakt het super persoonlijk. Dus laat je creativiteit de vrije loop en maak het geboortekaartje helemaal van jullie!

#3 Geboortekaartje zelf ontwerpen

Wie zegt dat je een kant-en-klaar ontwerp moet kiezen voor jouw bijzondere moment? Het is tegenwoordig makkelijker dan ooit om je eigen unieke geboortekaartjes te ontwerpen in een online-editor. Zo kun je een bestaand ontwerp aanpassen naar jouw smaak, maar ook helemaal vanaf blanco beginnen. Kies een originele vorm zoals een hartje, olifantje of een rompertje, kies een mooi thema en ga aan de slag voor jouw kleintje. 

#4 Voelbaar geluk

Heb je een paar fantastische ontwerpen gemaakt, maar kun je (nog) niet kiezen? Bestel dan een proefdruk. Zo weet je precies hoe de geboortekaartjes eruit komen te zien en kun je eventueel nog een laatste final touch doen. Ook meteen het moment om je kaartje extra bijzonder te maken door te kiezen voor een bijpassende envelop met bijvoorbeeld een gouden inlay en een prachtige sluitzegel. Niks leuker dan dat! 

Met deze vier tips gaat het zeker lukken om een geboortekaartje te maken dat helemaal past bij jullie als ouders en jullie kleine wondertje. Durf te experimenteren met kleuren, lettertypes en vormgeving, en zorg dat de foto’s en tekst aansluiten bij de stijl die jullie voor ogen hebben. Zo wordt het geboortekaartje niet alleen leuk om te versturen, maar ook om te ontvangen!

Facebook Comments

Share this post