Happy momlife

img_3038
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

4 Tips voor het kopen van een winterjas voor jouw kind

De koude dagen liggen op de loer, of nou ja ze komen er aan! En dan begint het leed van het kopen van een winterjas weer. In Nederland dragen wij best lang een winterjas en daarom moet hij dus ook zorgvuldig uitgekozen worden. Nu vind ik winterjassen kopen één van de lastigste dingen en begin ik hier dus al mee aan het einde van de zomervakantie zodra ze in de winkel komen te hangen. Ik deel mijn tips voor het kopen van een winterjas voor jouw kind in dit blog. 

Kies samen met je kind 

Voorheen kon ik zelf nog wel kiezen, maar tegenwoordig heeft mijn kroost een duidelijke eigen mening en moet ik hier toch een beetje in meegaan. Ik laat ze pedagogisch kiezen. Wat ik hiermee bedoel? Ik stuur ze een beetje in de goede richting. Ik kies bijvoorbeeld drie jassen uit en hun mogen hier een favorietje uit kiezen. Hierdoor heb ik toch nog wat inspraak en hebben ook de kinderen het gevoel dat ze hebben gekozen. Goede deal dacht ik.

Zorg dat ze er in kunnen spelen 

Ik vind het belangrijk dat ze een jas hebben die lekker warm is, maar waar ze ook zorgeloos in kunnen spelen. Sofie had vorig jaar een stoffen jas van Noppies en dat was toen nog prima, maar dit jaar is dat toch niet zo handig. Het moet een jas zijn die wel tegen een stootje kan en natuurlijk ook goed gedragen kan worden in de regen. Maar ze moeten er ook lekker in kunnen bewegen en lekker in kunnen spelen dus.

Zorg voor een back-up jas 

Hierboven had ik het al over jassen die geschikt moeten zin voor allerlei weersomstandigheden. Meestal koop ik ook nog een ski jas voor de kinderen voor de momenten dat er wel sneeuw ligt in Nederland. Dit is ook vaak de jas die ik aangeef als het heel vies weer is of wij naar het bos gaan bijvoorbeeld.

Laat ze thuisbezorgen 

Ik ben echt een voorstander van thuis passen en bestel daarom vaak de jassen online. Ik laat er dan een heleboel thuis komen en ga dan één voor één met de kinderen passen. het merk nono is dit jaar favoriet. Ik liet er meerdere van thuisbezorgen en nu moeten wij nog eentje kiezen. Je hebt geen geouwehoer in de drukke winkels en kunt hierdoor ze makkelijk passen.

Heb jij al een winterjas voor kroost gescoord? 

Facebook Comments

Share this post