Happy momlife

banana plant on pots beside orange wall
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

4 tips om je tuin een mini make-over te geven

Een tuin is een heerlijk iets om te hebben. Maar, tuinen kunnen ook snel rommelig worden, waardoor het moeilijk wordt ervan te genieten. De zomer is dé perfecte tijd voor een frisse start, en hoe kun je dat beter doen dan door je tuin een mini make-over te geven? Als je tuin wel wat extra fleur kan gebruiken, lees dan verder voor wat tips over hoe je hem een opknapbeurt kunt geven. Of je nu graag nieuwe planten wilt toevoegen of gewoon je meubilair wilt opfleuren, we hebben je gedekt! 

banana plant on pots beside orange wall

#1 Voeg wat nieuwe planten toe

Een van de snelste en gemakkelijkste manieren om je tuin nieuw leven in te blazen is door wat nieuwe planten toe te voegen. Ga naar je plaatselijke kwekerij of tuincentrum en zoek wat bloemen of planten uit die je mooi vindt. Weet je niet zeker wat goed zou staan in je ruimte? Praat met een medewerker van de winkel – ze helpen je graag de perfecte planten voor je tuin te vinden. Je zou ook een tuinposter kunnen afdrukken met je favoriete bloemen. Zo maak je je tuin binnen no-time extra gezellig! 

#2 Meubels opknappen

Ziet je buitenmeubilair er een beetje versleten uit? Als het tijd is voor een opknapbeurt, is dit hét perfecte moment om te shoppen voor een paar nieuwe stukken. Of je nu een nieuwe terras-set zoekt of alleen wat kleine aanpassingen, er zijn genoeg mogelijkheden om uit te kiezen. Als je een klein budget hebt, probeer dan eens te shoppen bij garageverkopen of kringloopwinkels. Je kunt daar vaak voor een kleine prijs prachtige parels vinden. 

#3 Ruim troep en onkruid op

Een van de beste manieren om het aanzicht van je tuin onmiddellijk te verbeteren is door je tuin te ontdoen van puin of onkruid dat langzaam je tuin is binnengeslopen. Maak op een zaterdagmiddag wat tijd vrij om dode bladeren of takken op te ruimen, en trek onkruid dat je ziet weg. Als je klaar bent, zal je tuin er veel netter uitzien. Easy-peasy! 

#4 Voeg wat verlichting toe

Last but not least: een paar lichtjes in je tuin aanbrengen is een geweldige manier om een warme en fijne sfeer te scheppen. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan lampjes op zonne-energie, een gemakkelijke en milieuvriendelijke optie! Maar, er zijn natuurlijk ook heel veel andere soorten lampjes verkrijgbaar – kies gewoon wat het beste bij je tuinstijl past. Als je je tuin extra gezellig wilt maken, laat dan een poster afdrukken en laat je nieuwe lichtjes hierop schijnen. Zo kun je binnen een mum van tijd je tuin weer een flinke oppepper geven. Dus ga erop uit en begin de boel op te fleuren! Je tuin zal je er dankbaar voor zijn.

Facebook Comments

Share this post