Happy momlife

white ceramic bathtub near white ceramic bathtub
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

4 musthaves voor iedere badkamer

Is het tijd om je badkamer opnieuw in te richten? Hoewel elk persoon uniek is en dus kiest voor andere items, zijn er enkele musthaves die niet mogen ontbreken. In dit artikel delen we vier musthaves voor iedere badkamer. 

white ceramic bathtub near white ceramic bathtub

1. Douche

Een badkamer is een sanitaire ruimte. Ofwel, een ruimte waarin lichaamsverzorging centraal staat. Een douche kan dan ook niet ontbreken. Douches komen in allerlei soorten en maten. Zo kun je kiezen voor een inloopdouche of voor een douchecabine. Daarnaast kun je kiezen voor een standaard douchekop, een waterbesparende douchekop of kun je een regendouche kopen

De regendouche is bijna niet meer weg te denken uit de hedendaagse badkamer. Dit type douche geeft een extra ontspannen gevoel. De extra brede straal zorgt ervoor dat het gehele lichaam bedekt wordt. Hierdoor heb je het gevoel dat je in een tropische regenbui staat!

2. Radiator

Vind je het ook altijd zo vervelend, wanneer je handdoek niet goed droogt in een vochtige badkamer? Er zijn twee manieren om dit probleem om te lossen. Allereerst is het van belang dat je de ruimte voldoende kunt ventileren. Daarnaast mag een design radiator niet ontbreken in een badkamer. 

Een design radiator is speciaal gemaakt voor de badkamer. Hierdoor is hij goed bestand tegen het vocht en verarmt hij net even anders dan een standaard radiator. Een groot voordeel van een design radiator is dat hij speciaal ontworpen is om je handdoeken aan te drogen. Zo heb je voortaan altijd een droge en warme handdoek wanneer je gaat douchen.

3. Badkamermeubels

Denk je kosten te besparen door een badkamermeubel weg te laten uit de badkamer? Dit is niet verstandig. Een badkamer is een ruimte waarin je wakker wordt na een nacht slapen en waar je tot rust komt na een lange dag werken. Rommel veroorzaakt stress en door rommel niet op te bergen, bereik je het tegenovergestelde van ontspanning.

Zorg dus altijd voor voldoende opbergruimte. Denk hierbij aan een wastafelmeubel met lades en een bijpassende kolomkast. Hierdoor kun je zowel je toiletartikelen als handdoeken altijd netjes opbergen. 

4. Noodzakelijke accessoires 

Hoewel het altijd aan te raden is om accessoires tot een minimum te beperken, zijn er enkele items die noodzakelijk zijn. Je tandenborstel op een wastafelblad, zorgt voor vlekken. Plaats dus altijd een tandenborstelhouder op de wastafel. 

Daarnaast is het om hygiënische redenen van belang dat een toiletrol netjes op een houder geplaatst wordt. Kies dus voor een toiletrolhouder in dezelfde stijl als de tandenborstelhouder. Combineer dit vervolgens nog met een toiletborstel.

Facebook Comments

Share this post