Happy momlife

shutterstock_1043814685
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

4 handige tips voor als je huisdieren hebt

Wij hebben op dit moment geen huisdieren, maar als het aan de kinderen lag dan hadden wij al van alles gehad. Sofie is echt een dierenvriend en wil wel graag een hondje, katje of konijn. Aron vind het allemaal wel prima. Zelf heb ik altijd konijnen gehad en het is dat Ro het echt niet wil anders hier allang een konijn geweest. Heb jij huisdieren dan heb je misschien wat aan mijn tips.

1. Koop voer online 

Om heel eerlijk te zijn ben ik gewoon te lui om boodschappen te doen haha! En dat zal ook zo zijn met het halen van dierenvoeding. Gelukkig kun je tegenwoordig alles wel online kopen, bijvoorbeeld bij Brekz. Hier koop je merkvoeding voor je huisdier met korting. Ideaal toch?

2. Haren verwijderen 

Met huisdieren in huis moet je regelmatig schoonmaken. Een stofzuiger werkt natuurlijk heel goed, maar om honden of katten haren te verwijderen kun je het best met een droge, rubberen handschoen wrijven over de plek waar de haren zitten. Hierdoor komen de haren makkelijk los waardoor jij ze makkelijk kunt weggooien.

3. Bye bye vieze luchtjes

In ons vorige huis stonk het enorm naar honden en als ik iets echt ranzig vind is het dat wel. Ik snap ook niet dat mensen hun huis zo kunnen laten stinken. Wij hebben meerdere keren alles op een extreme manier schoongemaakt en de matten naar buiten gegooid, maar jakkes misselijkmakend. Om de geur te voorkomen kun je natuurlijk goed schoonmaken, maar je kunt met appelazijn op de vacht van je huisdier deppen Ook planten kunnen helpen bij de lucht die honden achter kunnen laten. Je wilt toch niet leven in zo’n lucht?

4. Gedrag aanleren 

Het is belangrijk om je hond of kat juist gedrag aan te leren. Je moet ze leren dat ze een vaste plek hebben voor hun behoefte en ook dat ze hun eigen rustplek hebben. Hierdoor kun je je huisdier een veilige plek geven.

Facebook Comments

Share this post