Happy momlife

Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

4 dingen om me weer beter te voelen

De afgelopen weken/maanden waren niet mijn beste periode. Er zaten mij wat dingen dwars waardoor ik geblokkeerd raakte en eigenlijk ook bang was dat ik weer in een burn-out terecht zou komen. Gelukkig kon ik dit voor zijn door knopen door te hakken. Zo verander ik vanaf mei van werkgever waardoor ik meer tijd voor de kinderen krijg, maar ik heb ook een aantal andere dingen aangepast in mijn dagelijkse doen en laten en dat ga ik met jullie delen!

a stone tower on the shore

1// Begin je ochtend goed

Mijn ochtend start ik altijd zo zen mogelijk. Ik sta rond 7 uur op en begin met een uitgebreide douche om goed wakker te worden. Daarna is het tijd voor mijn ontbijt dat meestal alleen uit een kop koffie bestaat, later als de kinderen op school zijn ga ik zitten voor een uitgebreid ontbijt. Ik gebruik Vitakruid magnesium in de ochtend, dit is één van de supplementen die ik slik. Tijdens het drinken van mijn koffie maak ik de trommels van de kinderen klaar, ik doe dit met een fijn luisterboek. De kinderen weten dat ik even tijd nodig heb om op te starten en laten mij dan veelal met rust en eten rustig hun ontbijt op.

2// Meer wandelen

Nog iets wat ik vaker doe is meer wandelen. Ik probeer iedere week minimaal 3 keer een flink stuk te wandelen. Meestal koppel ik dit aan het wegbrengen van de kinderen naar school. Ik loop dan direct een stuk om met mijn koptelefoon op. Ik ben wel een mooi weer loper dus als het regent skip ik dit! Tijdens het wandelen luister ik of naar muziek of naar mijn luisterboeken.

3// Een dagboek bij houden

Om goed inzicht te krijgen in waarom ik mij niet goed voelde heb ik een dagboek bijgehouden waar ik iedere dag kort even iets in op schreef. Hierdoor kon ik uiteindelijk de conclusie trekken wat er aan de hand was, wat mij triggerde om mij zo slecht te voelen de afgelopen periode. Maar ook het terug lezen van de goede momenten is enorm fijn, zo waardeer je nog meer wat je hebt!

4// Vroeg slapen

Iets wat je echt moet doen als je je slecht voelt is vroeg en voldoende slapen. Ik merkte dat slaaptekort alles nog veel erger maakte. Ik kon nog minder hebben. Ik heb inmiddels mijn telefoon zo ingesteld dat ik maar tot een bepaalde tijd meldingen krijg en dingen kan doen op mijn telefoon. Dit heeft er voor gezorgd dat ik tegenwoordig eigenlijk voor 22:00 uur al lig te slapen, met uitzonderingen daar natuurlijk!

Ik heb toen ik begon met het slikken supplementen een test van Vitakruid gedaan om te onderzoeken welke supplementen ik het beste kon innemen. Daarnaast heb ik veel onderzoek gedaan naar hoe ik me beter kon gaan voelen. Denk aan zelfhulp boeken en podcasts. Dit alles heeft er toe geleid dat ik me stukken beter voel. Daarnaast koos ik voor een andere baan, hier kom ik later nog op terug.

Facebook Comments

Share this post