Feestdagen kerst Sinterklaas

4 cadeautjes regel voor de feestdagen

Onze kinderen hebben een heleboel speelgoed mede dankzij mijn werk als blogger. Super leuk, maar met verjaardagen en feestdagen wil ik liever niet dat het extreem aangevuld word. Daarom hebben wij besloten om dit jaar de 4 cadeautjes regel toe te passen. In Amerika doen veel ouders dit tijdens kerst en wij passen hem toe tijdens pakjesavond. Maar wat is het nu eigenlijk? En wat zijn die 4 regels? 

1 cadeau die ze zelf graag willen 

Alle kinderen zijn dol op het sint boek van de Intertoys en kunnen daar honderd dingen aan kruisen. Aron mocht dit ook doen en daaruit moest hij een top 5 maken met cadeaus die het aller aller aller leukst vind. Hieruit maken wij, ik bedoel sinterklaas. dan een keus en dit zal terug te vinden zijn in de zak van Sinterklaas. Bij Sofie gaat dat nog even anders aangezien Sofie nog niet heel bewust kiest. Ze heeft wel aangeven wat ze leuk vindt en ik heb daaruit gekozen wat echt geschikt is voor haar.

1 item die ze nodig hebben 

Denk bijvoorbeeld aan een elektrische tandenborstel of een koptelefoon. Die koptelefoon zal hier een cadeau zijn. Aron moet een ipad voor school hebben en wij vinden het dan prettig dat als hij er thuis op zit hij een koptelefoon op heeft en ik niet continu al die geluiden hoef te horen haha! Voor Sofie ligt er een elektrische tandenborstel klaar. Iets nuttigs dus.

1 item om te dragen

Ook weer heel praktisch eigenlijk. Kinderen (die van mij in ieder geval) slijten hun kleding en kunnen dan ook wel zo nu en dan een aanvulling gebruiken. Daarom zal er in de zak van sinterklaas ook iets zitten om te dragen. Het kunnen sokken zijn, een shirt of misschien wel een pyjama. Wat en hoe precies wat ik hiervoor nog niet dat bekijk ik op het moment vlak voor pakjesavond.

1 boek

En om hun ontwikkeling te ondersteunen zal er ook iets leerzaams in zitten. Officieel is het 1 ding om te lezen, maar ik maak er iets educatiefs van omdat wij al zoveel boeken hebben. Aron krijgt sowieso een boek, omdat ie net begonnen is met leren lezen op school vind ik het wel leuk om zijn eerste echte leesboek te geven. Sofie krijgt ook iets om te lezen maar ook om te spelen, waarschijnlijk ga ik voor electro van Woezel en Pip.

Passen jullie ook de 4 cadeautjes regel toe? Of is dit nieuw voor jou?

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

9 Comments

 • Reply Kim

  Ik kende dit nog niet, maar vind het briljant. Noud komt ook om in speelgoed. Vorig jaar met z’n verjaardag heb ik een heleboel eerst op zolder gelegd en vervolgens af en toe wat naar beneden.

  Sinterklaas vieren we nu nog niet zo uitgebreid, maar ik kan me voorstellen dat wij ook zo’n regel in zouden stellen.

  07/11/2017 at 6:16 am
  • Reply admin

   Ja het werkt ideaal bij ons!

   07/11/2017 at 7:56 am
 • Reply Kelly

  Deze methode kwam ik vorig jaar ook tegen en vind het best een goed iets eigenlijk. Ik heb aan de hand van deze regels toen onze verlanglijstjes gemaakt.

  07/11/2017 at 7:00 am
  • Reply admin

   Ja het werkt perfect en scheelt een hoop onnodige cadeaus.

   07/11/2017 at 7:56 am
 • Reply Vlienelien

  Ik heb dat hier ook ingevoerd
  Iets educatiefs, iets wat ze zelf graag willen en iets wat ze nodig hebben. Oscar is in december anderhalf jaar dus hij krijgt een houten puzzel, een kinder bezem met blik (de volwassen versie vindt hij fantastisch ) en de derde weet ik nog niet … tegen die tijd heeft ie vast wel weer iets nodig.
  Van opa en oma krijgt ie ook nog 2 cadeaus.

  07/11/2017 at 7:19 am
  • Reply admin

   Leuk om te horen scheelt een heleboel kleine troep cadeautjes!

   07/11/2017 at 7:56 am
 • Reply A

  Echt een goed idee. Hier komen ze ook om in het speelgoed. Uiteindelijk word er met de helft niet gespeeld, zonde. Dit jaar gaan wij het ook maar zo doen

  07/11/2017 at 9:12 am
 • Reply Bianca

  Ik heb hier al eens eerder van gehoord, maar heb deze regel eigenlijk nooit toegepast. Dit jaar vieren wij voor het eerst geen Sinterklaas meer, maar Sterre krijgt nog wel een kleinigheidje x

  07/11/2017 at 1:06 pm
 • Reply Marjolein

  toevallig hebben we het er gisteren over gehad en toen kwamen we ook op ongeveer dit uit.. ook omdat onze zoon ook nog eens in December jarig is

  12/11/2017 at 7:18 am
 • Leave a Reply