Happy momlife

yellow and red tulip flower plant beside white fence
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

3 x een veilige tuin voor je kinderen

Om thuis van mooi weer te kunnen genieten is een veilige tuin heel belangrijk. En daarbij staat de veiligheid van je kinderen natuurlijk voorop. Je verwacht dat er in of rondom huis niet veel kan gebeuren, maar neem het zekere voor het onzekere en maak ook de tuin een veilige plaats. De tuin is één van de leukste plekken voor jonge kinderen om te spelen. Met deze drie tips maak je je tuin kindveilig, zonder dat dat duur hoeft te zijn.

yellow and red tulip flower plant beside white fence

Denk aan hekwerk voor veiligheid

Door een stevig hekwerk te plaatsen baken je je tuin af op een veilige manier en hou je je kinderen makkelijk binnen. Een hekwerk is ook meteen een goede optie om inbrekers te weren. Een houten hekwerk biedt meteen een mogelijkheid voor leuke activiteiten in de tuin; zoals een krijtbord dat je eraan bevestigt. Tegenwoordig heb je zoveel keuzes in hekwerken, dat het niet perse een houten schutting hoeft te zijn. Zelf heb ik bijvoorbeeld mijn schutting gecombineerd met gaas om hier mooie planten door heen te laten groeien. Kijk bijvoorbeeld eens op Resifence.nl voor mooie hekwerken.Dit zorgt niet alleen voor dat het veilig is, maar ook dat je gelijk zorgt voor privacy en een gezellig groen sfeertje.

Leg een stuk gras aan om te spelen

De meeste tuinen hebben een groot terras. Dat ziet er natuurlijk mooi uit, maar is voor kinderen minder fijn om op te spelen. De tegels zorgen al gauw voor blauwe plekken en schaafwonden. Een stuk gras biedt een heerlijk zachte ondergrond om te spelen. Zeker voor de jongste kinderen is dat prettig bij stoeien en vallen. Daarnaast is het ook echt een perfecte plek om op te spelen, een tent op te zetten of om lekker op te picknicken. Wel de lusten, niet de lasten? Kunstgras is een perfect alternatief dat net zo zacht is om te spelen en heel laag is in onderhoud.  

Pas op voor giftige planten

Sommige kinderen stoppen alles in hun mond. En we denken er vaak niet zo bij na, maar er zijn toch een aantal planten die je beter niet in je tuin plaatst als je jonge kinderen hebt. Bloemen en planten zien er ook wel verleidelijk uit. Hou bij je tuinaanleg rekening met de planten die je plaatst. Plaats in ieder geval de volgende planten niet: Helleborus, Blauweregen, Wolfsmelk en Vingerhoedskruid. Twijfel je of jouw plant wel geschikt is? Vraag het bij een tuinwinkel of hovenier.

Is je tuin veilig gemaakt? Bied je kinderen dan zoveel mogelijk leuke dingen om mee te spelen, om ze zo af te leiden van gevaarlijke plekken in de tuin zoals een schuur of vijver. Zo is een mini moestuintje een leuke en leerzame activiteit voor jong en oud. En vergeet natuurlijk niet gezellig mee te spelen en te genieten!

Facebook Comments

Share this post