Happy momlife

photograph of a person braiding a girl s hair
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

3 unieke haarstijlen en hoe je ze zelf thuis kan doen!

Ben jij ook op zoek naar nieuwe inspiratie voor je kapsel, zonder dat je hiervoor naar de kapper moet gaan? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij hebben namelijk 3 unieke haarstijlen voor je verzameld, die je makkelijk en snel thuis kan doen. Heb jij zin om eens iets anders te proberen met je haar? Lees dan snel verder!

photograph of a person braiding a girl s hair

#1 De twist

Als je denkt dat de twist alleen bij de jaren ’50 past, dan heb je het mis! Deze haarstijl is namelijk super makkelijk en kan zowel casual als chic gedragen worden. Begin door je haar achterover te kammen en het in een lage paardenstaart te doen (zorg dat hij strak vast zit). Verdeel het haar boven de paardenstaart in tweeën en draai deze twee strengen naar binnen, waardoor er een soort rolletje ontstaat. Vervolgens draai je deze twee rolletjes in elkaar (als een tourniquet) en zet je het vast met bobby pins. Spray er nog wat haarlak van Kis overheen en jouw twist is klaar!

#2 De vlecht

Iedereen kent de klassieke vlecht wel, maar wist je dat er ook allerlei andere manieren zijn om jou haar te vlechten? Zo kun je bijvoorbeeld een visgraatvlecht, een Dutch braid of een Franse vlecht maken. Experimenteer eens met verschillende vlechten en ontdek welke stijl het beste bij jou past! Een van onze favorieten is de omgekeerde invlecht, waarbij je de vlecht niet boven, maar onder je haar maakt. Dit geeft een speels effect en met de juiste haarproducten blijft het perfect zitten voor een casual dagje.

#3 De retro knot

De chignon, ook wel retro knot genoemd, is een klassieke en elegante haarstijl die al eeuwenlang gedragen wordt. Door er een retro twist aan te geven, maak je deze stijl net iets speelser en unieker. Begin door je haar op te steken in een paardenstaart op het midden van je hoofd. Vervolgens draai je het haar om de basis van de staart en zet je het vast met bobby pins. Laat wat plukjes los hangen aan de voorkant van je gezicht voor een moderne look. Wil je nog meer retro vibes? Voeg dan een haaraccessoire toe, zoals een bandana of een bloemenkrans.

Zoals je ziet, hoef je helemaal niet naar de kapper om een unieke haarstijl te creëren. Met deze drie stijlen kun jij makkelijk en snel thuis aan de slag! Wees vooral niet bang om te experimenteren en vind jouw eigen unieke stijl. Met slechts een paar simpele stappen kun jij een hele nieuwe look creëren. Veel plezier en succes!

Facebook Comments

Share this post