Happy momlife

Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

3 klusjes die je in de vakantie kunt gaan doen

Het is voor veel mensen inmiddels vakantie en misschien ga je wel weg, misschien blijf je wel thuis. Blijf je thuis dan heb je misschien wel zin om wat klusjes te gaan doen. Zo hebben wij al een lijstje gemaakt met klussen die wij willen gaan doen wanneer wij samen nog een week vakantie hebben. Wij hebben namelijk maar twee weken vakantie in de zomervakantie en 1 week wanneer de kinderen weer naar school zijn. Tijd om de administratie er bij te pakken en alvast te kijken of we ook ergens mee kunnen besparen. Bijvoorbeeld met de auto- en opstalverzekering bijvoorbeeld. Maar daarnaast heb ik nog 5 klusjes die ik deze zomer graag wil gaan doen.

De zolder uitzoeken en opruimen

Op zolder staan nog ingepakte verhuisdozen en die moeten eigenlijk wel echt uitgepakt en uitgezocht worden. Inmiddels wonen wij hier ruim 2 jaar en zijn er dus heel veel dingen onnodig bewaard. Ik wil gaan kijken of er spullen bij zitten die wij kunnen doneren, verkopen of toch willen gaan bewaren. Daarnaast wil ik het opruimen en netjes maken, zodat wij straks in de herfst op de overloop op de zolder een vloer kunnen gaan leggen. Dan is er weer wat afgevinkt van ons oneindige lijstjes.

Administratie en financiën op orde brengen

Ik heb hier in huis een stapel papierwerk waar ik nodig in een map moet maken. Die stapel bevat papieren die de komende jaren goed bewaard moeten blijven dus eigenlijk moet dit wel op orde gebracht worden. Ik wil hiervoor wat mappen gaan aanschaffen waar ik alles netjes in kan opbergen. Wel zo handig voor de komende jaren dat het nog nodig is. Daarna wil ik ze op een plek zetten waar ik ze makkelijk kan pakken maar niet snel kan zien. haha! Ik denk dat dit dan mooi op de opgeruimde zolder kan.

Een ander puntje op mijn to do list zijn de financiën. Wij gaan heel bewust om met wat wij hebben en ik wil zien of er ergens punten zijn waar ik op kan besparen. Ik bespaar altijd veel met boodschappen maar er zijn vast nog een aantal dingen waarmee wij kunnen besparen. Ik wil de Inboedelverzekering vergelijken om te zien of hier op bespaard kan worden, maar ook andere verzekeringen, energie maatschappijen en andere vaste lasten wil ik gaan bekijken. Misschien niet het leukste klusje, maar wel een belangrijk klusje.

Speelgoed uitzoeken en doneren

Ik weet niet hoeveel speelgoed jullie kinderen hebben, maar die van mij hebben echt teveel. Ik moet nodig het speelgoed weer uitzoeken, vooral van de oudste. Hij heeft zoveel speelgoed op zijn kamer liggen waar hij eigenlijk niks mee doet. Ik wil dit gaan uitzoeken en doneren of voor hem verkopen, zodat hij dit in zijn spaarpot kan doen om te sparen voor een sup board. Deze staat namelijk sinds kort op zijn verlanglijstje.

Welk(e) klusje(s) in huis wil jij gaan aanpakken de komende weken?

Facebook Comments

Share this post