Happy momlife

pexels-photo-133606
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

3 dingen die je moet weten over flottielje zeilen

Bij flottielje zeilen vaar je op een zeiljacht een week of twee weken mee met een groep van andere zeiljachten. De groep wordt begeleid een team van ervaren begeleiders, die de groep langs de mooiste plekjes brengt. Je bent iedere dag vrij om je eigen plan te trekken en er zijn geen sociale verplichtingen aan verbonden. Je kunt dus heerlijk zeilen en ontspannen met je gezin op bestemmingen die de titel “paradijs” niet zouden misstaan.

Nieuwsgierig geworden? Hier drie dingen die je moet weten over deze manier van vakantie vieren!

grayscale photo of sailboats

Populairste landen

Een aantal landen zijn populair voor flottielje zeilreizen. Zeker Kroatië wint het de afgelopen tijd aan populariteit. En dat is niet zonder reden. Het land wordt ook wel ‘de parel van de Balkan’. Het dankt deze naam aan het mooie weer, de ontzettend diverse kust, de serene stilte die er gevonden kan worden, welke vervolgens afgewisseld wordt door het bruisende stadsleven in grote kuststeden.
Naast Kroatië is bijvoorbeeld ook Griekenland al jarenlang een absolute topbestemming voor flottielje zeilen. Het land leent zich uitstekend voor een leuke zeilvakantie. De wind is er vaak goed, er zijn talloze eilandjes om te ontdekken en je kunt afmeren in veel schattige haventjes. In Griekenland is het heerlijk vertoeven voor ervaren, maar ook voor minder ervaren zeilers.

Geschiktheid voor kinderen

Een veelgestelde vraag is of flottielje zeilen ook geschikt is voor kinderen. Het antwoord daarop is volmondig ja. Vaak zijn mensen bezorgd dat zeilen niet zo geschikt is voor kinderen, omdat er dan van ze gevraagd wordt om voor een lange tijd op hun plek te blijven zitten. Het tegenovergestelde is echter waar. Kinderen vinden flottielje zeilen Kroatië bijvoorbeeld juist geweldig. Natuurlijk moet er af en toe een stuk gezeild worden, maar meestal duurt dit niet heel lang en is er meer dan genoeg tijd voor een stop onderweg, bijvoorbeeld op een mooi strand. Tijdens die stops hebben de kids alle tijd om lekker te zwemmen, spelen en hun energie kwijt te raken.

Vaarbewijs nodig

Om te kunnen flottielje zeilen, heb je nu eenmaal een vaarbewijs nodig. Welk vaarbewijs dat precies is, hangt een beetje af van het land waar je naartoe gaat. Kies je bijvoorbeeld voor een zeilboot huren in Griekenland, dan heb je bij veel charterbedrijven genoeg aan vaarbewijs 1. Ook in bijvoorbeeld Kroatië hoef je vaak niet meer dan vaarbewijs 1 te hebben. In andere landen zit dit anders. In Spanje en Turkije bijvoorbeeld, moet je altijd over vaarbewijs 2 beschikken om een boot te kunnen huren.
Heb je geen vaarbewijs, maar wil je wel heel graag een keer flottielje zeilen? Dat kan nog steeds. Het enige wat je moet doen, is een schipper inhuren die voor jullie het zeilwerk doet. Als je dat hebt geregeld, dan kunnen jullie in alle ontspanning genieten van jullie vakantie, wetende dat jullie in handen zijn van een schipper met veel ervaring.

Facebook Comments

Share this post